Norge: Semifinalspelet inlett

På måndagskvällen inleddes det norska slutspelet. Det blev en dramatisk inledning på semifinalserierna

Ullern fick en drömstart i mötet mot regerande mästarna Stabæk. Redan Daniel Zeilon inledde målskyttet i den första matchminuten och efter tio minuter hade man gått upp i en tremålsledning. Bland annat efter två mål av matchens fyramålsskytt Per Gustav Andersson. Ullern ökade på i inledningen av andra halvlek innan mästarnas upphämtning startade. Christian Randsborgs straffmål i den 52:a matchminuten startade upphämtningen och det följdes upp med reducering till 2-4 av Mikkel Killi. När så Per Gustav Andersson utökade ledningen till 2-5 direkt i 59:e matchminuten så var det Stabbæks tur att göra mål Christian Randsborg gjorde två minuter senare 3-5 på straff och även 4-5 på straff 20 minuter senare. Peter Løjning kvitterade när två minuter på ordinarie matchtid återstod och på övertid så gjorde Magnus Høgevold det matchvinnande målet till 6-5.

Serievinnarna Solberg kom till spel utan Thomas Moen och Eirik Solberg som är skadade. Däremot är Marius Austad tillbaka efter sin skada. Solberg öppnade bäst men det var Ready som tog ledningen och gick upp till 1-3 i halvtid som Ready ökade på till 1-4 i andra halvlek. Solberg närmade sig med ett par mål men kom aldrig närmare än 3-4 trots flera hörnor. I stället var det Ready som ökade på till 3-5.