Tränarnytt: Patrik “Palle” Rönnqvist ny tränare för Kalix – och ny målvakt klar

Positiva nyheter från elitseriedegraderade Kalix. Ny huvudtränare i Kalix Bandy blir Patrik “Palle” Rönnqvist och dessutom meddelar sportchefen att det finns hopp om fortsättning för Olov Englund och ytterligare ett par spelare.

“Palle” har en lång spelarkarriär bakom sig med enorma meriter där tre SM-Guld med Edsbyns IF sticker ut, känd som en fruktad skyttekung och vann bland annat skytteligan 2002/2003.
Som tränare ledde Palle Kalix Bandy som huvudtränare under fyra säsonger, mellan år 2011-2014.

– Vi i föreningen är väldigt glada över att Palle åter tar på sig detta uppdrag efter några års paus. Palle är en vinnarskalle som brinner för bandy och kommer in med både sin kunskap och en stor portion energi, säger Peter Stock i Kalix Bandys tävlingskommitté.

Vid sin sida får Patrik Tommy Andersson och Pär Nilsson. Tommy och Pär fortsätter således och Kalix framhåller det som viktig för att behålla en kontinuitet i ledarteamet. Tommy och Pär var som spelare senast laget återtog sin plats i elitserien.

Under helgen blev det också klart att Marcus “Mogge” Lindgren återvänder till Kalix Bandy efter en säsong i Karlsborg. Mogge är en oerhört duktig närspelsmålvakt och vi är glada att Mogge har valt att återvända till Kalix Bandy för att bilda målvaktspar med Oskar Sundqvist.

Albin Ekström är klar för klubben och kommer närmast från Karlsborg. Jimmy Berglund har förlängt. Klara i övrig är målvakten Oscar Sundqvist (MV), Mikael Jansson, Jonathan Johansson
Anthon Khrapenkov, Simon Viklund, Johan Sundqvist, Joakim Persson, från Nyborg SK, Klas Karlsson, Nyborg SK, Wilmer Andersson, Nyborg SK, Gustav Sköld Sandberg, Nyborg SK.
Truppen är inte spikad och vi för en positiv dialog med Olov Englund och ytterligare ett par spelare. Nils Wikström, Anders Englund samt Anton Voronchikhin hör till de spelare som Kalix inte har klar med några förlängningar.

Sedan tidigare är det klart att målvakten Björn Hellman, P & L City, och unge löftet Viktor Mardakin, Örebro SK, lämnar klubben. Så gör även Niclas Rönnqvist, Christian Frohm och Mattias Stenman. Kontrakten förlängs inte med Alexei Sadovskij och Tuomas Liukkonen är klar för fortsatt elitseriespel med IK Sirius.

Läs också