Allsvenskan drog i gång förra helgen med sex matcher och fortsätter med två matcher i kväll.

Lidköpings AIK – Boltic – inomhus
IFK Rättvik – TB – inomhus
Katrineholm – Ljusdal – Backavallen

Snabbgenomgång från premiäromgången där flera matcher fick skjutas upp.

Toppmötet mellan Nässjö och Gripen Trollhättan blev både jämnt och hätskt. Två matchstraff utdömdes och uddamålsseger till hemmalaget inför 298 personer. Martin Lindqvist gjorde segermålet som betydde 3-2. Efter en mållös första halvlek gick Nässjö upp till 2-0 som Gripen hämtade in. Utöver matchstraffen så dömdes de båda lagen till 40 respektive 50  utvisningsminuter.

Matchen mellan Örebro SK och Lidköpings AIK avgjordes på övertid till Örebros fördel. Lidköpings AIK pausvila med 1-4 efter tre hörnmål. William Arvidsson svarade för två av dessa. I andra halvlek var det Örebro SK som svarade för samtliga mål och vann tillslut med 5-4. Joonas Peuhkuri tvåmålsskytt för Örebro SK och Alexander Strand segerskytt inför ögonen på 239 personer.

Två av allsvenskans nykomlingar möttes direkt. IFK Rättvik och Katrineholm möttes i inomhusarenan. Det blev seger för Katrineholm med  4-6  efter ledning med 1-4 i halvtid. Ökade dessutom på till 1-5. Linus Doktare och Niklas Eriksson tvåmålsskyttar för Katrineholm.

Storfavoriterna Ljusdal till seriesegern tappade oväntat poäng mot Peace And & Love City. Matchen slutade 3-3 inför 467 åskådare där Peace & Love Citys Kevin Brown och Rasmus Linder svarade för de två målen sista kvarten som gav skrällpoängen.

Målsnålt värre när Tillberga tog emot nykomlingarna AIK. Matchen slutade 1-1 där Joel Engström gjorde målet för Tillberga som räddade en poäng åt fjolårets elitserielag. Fredrik Rydberg gjorde AIKs mål i första halvlek på en hörna.

Johan Sundqvist och Kalix fick en smakstart i seriepremiären. Med fyra mål från Johans klubba blev det seger med hela 10-2 mot Västanfors. Simon Viklund och Jimmy Berglund tvåmålsskyttar.