Elitserien: Tellus får vänta på poäng – nära tappad poäng för Vänersborg – TV-sammandrag

Emil Wiklund gör det matchavgörande målet för IFK Vänersborg i elitseriematchen mot Tellus. Skärmklipp Bandyplay

Lyckostart för Vänersborg efter bara femton minuters spel ledde man med 3-0. Jocke Hedqvist målskytt redan i den andra mathchminuten. Joakim Johansson ökade på till 2-0 på en hörna innan Jocke Hedqvist gjorde sitt andra mål för kvällen på ett distansskott längs isen.

Tellus reducerade fem minuter före halvtidsvila genom Rasmus Hård. Ett viktig mål för inför andra halvlek. Johannes Camiltion gjorde både 2-3 och kvitteringsmålet 3-3 för Tellus, men glädjen blev kortvarig. Vänersborg återtog ledningen bara minuten senare genom Emil Wiklund som egen hand åkte igenom och avslutade met att sätta bollen i mål. Under de återstående tio minuterna lyckades inte Tellus få till en kvittering även om inte chanser saknades.

Tellus får vänta på sin första poäng i årets elitserie. Med sex matcher ligger laget sist. Trots flera jämna matcher så saknas poäng. Vänersborg ligger trea med samma poäng som topplagen Villa Lidköping och Västerås SK. Tellus nästa match är mot Vetlanda på lördag om en vecka. För Vänersborg väntar Sirius. Återstår att se om det blir den fjärde raka hemmasegern.

IK Tellus – IFK Vänersborg 3-4 (1-3)
02   0-1 Jocke Hedqvist
12   0-2 Hörna Joakim Johansson
14   0-3 Jocke Hedqvist Assist: Adam Herou-Lööf
40   1-3 Rasmus Hård
56   2-3 Johannes Camilton
77 3-3 Johannes Camilton Assist: Marcus Enander
79 3-4 Emil Wiklund