Elitserien Dam: Villa tog poäng mot mästarinnorna Skutskär

Villa Lidköping fortsätter sin branta kurva uppåt på damsidan. I helgen spelade laget oavgjort mot regerande mästarinnorna Skutskär.

Matchen slutade 2-2 eter 1-1 i halvtid på klassiska Isstadion i Lidköping. Matilda Svenler gav Villa ledningen inför de nära 200 åskådarna på plats. Emma Ahlander kvitterade Villaledningen i den 34:e matchminuten och gav även Skutskär ledningen den andra halvleken. Tilda Ström kvitterade till 2-2 för Villa i den 64:e matchminuten.

I helgens andra match vann AIK över Skirö med 6-1.
– Det var perfekta bandyförhållanden med någon minusgrad. Det var magiskt och skönt att vi äntligen har is på Bergshamra. Vi har inte så många pass på stor bana ännu och är lite otajmade. Men när vi gör bra saker kommer målen. När vi släpper bollen och låter bollen göra jobbet blir det lättare. Sen skapar vi många hörnor som vi kanske borde göra fler mål på, men det är tidigt på säsongen och det kommer att bli bättre, säger AIK:s tremålsskytt Linnéa Larsson till förbundets hemsida Svenskbandy. Karina Lipanova gjorde två mål och Diana Lipanova gjorde ett mål för AIK. Marisa Klemola gjorde Skirös mål.

Tidigare i veckan vann Västerås med 12-1 hemma mot Sandviken. Matilda Persson, Matilda Plan och Charlotte Selbekk tremålsskyttar för Västerås SK.

Läs också