Elitserien: Edsbyn tappade men vände tillbaka till seger TV-Sammandrag

Elitserien Bollnäs Edsbyn 3-5 Skärmklipp Bandyplay 1

Matchen fick en försiktig inledning. Första målet kom på straff när dryga halvtimmen hade spelats. Mattias Hammarström gjorde inget misstag för Edsbyn. Marcus Perssonökade på till 2-0. Viktig reducering för Bollnäs ett par minuter senare till 1-2, vilket också var halvtidssiffror. Bollnäs var plötsligt tillbaka i matchen med snabbt mål i början av andra halvlek genom Samuli Helavuori. När så Oskar Westh höll sig framme vid mål och kunde peta in ledningsmål för Bollnäs var det match.

Edsbyn tog omedelbar timeout och efter det var det Edsbyn för hela slanten. Mattias Larsson kvitterade och Mattias Hammarström återgav Edsbyn ledningen innan Jonas Edling satte det avgörande 3-5-målet.

Annandagsjippot på Sävstaås lockade hela 6 857 personer. Förutom bandy bjöds publiken även motorshow och mat- och dryckmässa.

Bollnäs GIF – Edsbyns IF 4-6
35:48 0-1 Straff Mattias Hammarström
39:19 0-2 Marcus Persson
41:33 1-2 Kasper Milerud
45:32 2-2 Samuli Helavuori Assist: Ville Aaltonen
57:01 3-2 Oskar Westh
66:43 3-3 Mattias Larsson
71:45 3-4 Mattias Hammarström Assist: Tuomas Määttä