Allsvenskan: Tjust Bandy tackar nej

Nitro Nora tackade härom veckan nej till sin i kvalet erövrade allsvenska plats. Turen gick till Tjust som nu tackar nej. Nu går turen till Karlsborg, GT76 IK och Mölndal Bandy.

Nitro Nora tog en övertygande serieseger i Division 1 Östra och gruppseger i det allsvenska kvalet. Under tisdagen kom beskedet att klubben väljer att avsäga sig sin allsvenska plats till säsongen 2019/20 på grund kylanläggningen på Danfo Arena måste konverteras till ett annat köldmedia. En kostnad som föreningen, som själva äger anläggningen, inte säger sig klara av att ta i kombination med allsvenskt spel nästa säsong. Föreningen har sedan en tid arbetat för att kommunen ska överta anläggningen, men på grund av att detta beslut dragit ut på tiden så tvingas klubben nu alltså dra sig ur Bandyallsvenskan, skriver Svenskbandy.se

Nitro/Nora BS kommer istället att sikta vidare på att spela kommande säsong i Division 1.

Förfrågan gick i stället till Tjust Bandy som idag beslutade att tacka nej till erbjudandet. Beslutet har fattats av styrelsen i samråd med spelare och ledare.
I pressmeddelande skriver klubben att anledningen till beslutet är:
Kort förberedelsetid: sent besked om allsvenskt spel gör att förberedelserna inte kan göras i tillräcklig omfattning.
Sportsligt: lagbygge för allsvenskt spel kräver större budgetram.
Ekonomiskt: ökade kostnader knutna till allsvenskt spel kan äventyra föreningens fortsatta satsning.
Arenan: uppgradering krävs av arenan för allsvenskt spel, vilket inte är planerat inför kommande säsong med hyresvärden Västerviks kommun.

Föreningen fortsätter sin tydliga och målmedvetna satsning att på sikt nå allsvenskt spel parallellt med den breda ungdomsverksamhet som föreningen bedriver.

Läs också