Allsvenskan: Skutskär raderar vakansen!

Efter Nitro/Noras avhopp och Nej från andra klubbar så är det Skutskärs IF raderar den vakanta platsen i Bandyallsvenskan till säsongen 2019/20.

För en vecka sedan meddelade Nitro/Nora BS Svenska Bandyförbundet att de inte skulle acceptera sin plats i Bandyallsvenskan med hänvisning till problem rörande hemmaarenan Danfo Arena. Sedan dess har ett antal klubbar, i turordning och enlighet med tävlingskommitténs reglemente, fått frågan om att ta den vakanta platsen och nu står det klart att det blir Skutskärs IF som tar klivet upp från Division 1.

Den klassiska föreningen har under de senaste åren skördat stora framgångar på damsidan, men på herrsidan har klubben inte varit på allsvensk nivå sedan säsongen 2014/15. Beslutet att acceptera erbjudandet tycks dock inte ha varit allt för svårt.

– Vi hade väl egentligen ingen tanke på att vi var bästa tvåa i Division 1 i det här sammanhanget och vi hade väl lagt säsongen bakom oss mer eller mindre, men vi tyckte att den här chansen var värd att ta. Vi har ju gått ut med att vi satsar. Vi har satsat väldigt mycket på damerna, men vi har satsat lika mycket på herrarna och då tycker vi ju att det här är ett led i det. Även herrarna bör få chansen att avancera helt enkelt, säger ordföranden Sören Sandström till Svenskbandy.se och fortsätter:
– Spelarna och sportkommittén har haft ett möte under tisdagskvällen och där var i praktiken alla eniga om att “nu ska vi ta chansen att göra någonting bra av det här”. Spelarna är eniga om att det här är någonting positivt och att det kan bli en tändning. Vi har ju fått en nytändning i föreningen tidigare med tanke på satsningen på damer och flickor och nu känner vi att vi vill rida vidare på det. Vi kommer att få göra så gott vi kan helt enkelt.

Läs också