Spelarnytt: Jesper Jonsson klar för Västerås SK

Landslagsspelaren Jesper Jonsson lämnar Hammarby IF och nobbar elitseriedebuterande moderklubben Åby Tjureda. I stället blir det Västerås SK för landslagsspelaren som skrivit på ett kontrakt som gäller i två år. – Det känns som en nytändning för min egen del och det ska bli jäkligt roligt att spela i VSK, säger Jesper Jonsson till VSKs hemsida.

Den gångna säsongen placerade sig 28-årige Jesper Jonsson på tiondeplats i skytteligan, och sjätteplats i den totala poängligan, när grundserien var färdigspelad. Nu väljer han att byta Grönvitt till Grönvitt, Stockholm till Västerås.
– Det känns som en nytändning för min egen del och det ska bli jäkligt roligt att spela i VSK. Allt ifrån bra förutsättningar med hall och bra träningsmöjligheter till ett bra lag med bra tränare. Jag vill verkligen se om jag kan utvecklas ännu mer.

Jesper Jonsson lämnar Hammarby efter sex säsonger.
– Det var ett tufft beslut att ta och det har varit några tuffa dagar här. Jag har haft väldigt kul och trivts jättebra i Hammarby. Nu kommer jag till VSK som är ett bra lag som alltid är långt fram i turneringarna och under slutspel. Det är ett spännande gäng där jag hoppas kunna bidra så att vi blir ännu bättre i år.

En av anledningarna till att Jesper Jonsson väljer VSK Bandy är möjligheten att vinna titlar.
– Det är min största drivkraft som idrottsmänniska, jag vill vinna och jag kommer gör allt för att vinna. Jag ser att vi kan vinna med VSK och därav kändes valet också helt rätt. Utifrån mig själv och vad som är bäst för mig bandymässigt så ser jag VSK som ett väldigt bra lag att utvecklas i.

I vintras slog VSK ut Hammarby i tre raka matcher i semifinalserien. Hur var det att möta VSK?
– I år så var det fullt ös från start. Det är det klassiska, VSK upplevs tunga och har full fart på alla spelare och mycket ska gå framåt. Det är det man själv vill också, att det ska gå mycket framåt även om det är ganska fritt på något sätt. Man får göra det man är bra på.

Ted Andersson, Sportchef VSK Bandy:
– Vi är väldigt glada att ha gjort klart med Jesper Jonsson. Vi har värvat två spelare av landslagsklass och vet att frågor om ekonomin dyker upp. Försäljningen av Simon Jansson gav oss möjlighet, och även tvingade oss, att agera då VSK Bandy alltid ska vara med att slåss om titlar. Att då kunna värva en spelare av landslagsklass och ändå ta ansvar ekonomiskt känns oerhört tillfredsställande. För en förening som VSK i det läge vi befinner oss i, så måste vi satsa samtidigt som vi sparar, säger Ted och fortsätter;
– Klubben är oerhört tacksam för att spelartruppen har valt att hjälpa föreningen i ett utsatt ekonomiskt läge. VSK Bandy har i nuläget gjort besparingar på herrverksamheten på 1,2 Mkr för kommande säsong jämfört med föregående.

Läs också