Spelarnytt: Anton Sandsjö lämnar SAIK för Gripen Trollhättan – SAIKs trupp spikad

Målvakten Anton Sandsjö lämnar Sandvikens AIK för allsvenska Gripen Trollhättan.  Samtidigt meddelar SAIK att man är överens med tre spelare om en fortsättning. Det handlar om målvakten, Jesper Sundving samt Lucas Widman och Edvin Isaksson.

Anton Sandsjö kom till SAIK säsongen 2017/18 och har totalt varit med i 65 matcher. Anton säger själv att det är med delade känslor som han nu lämnar SAIK och Sandviken, då han trivts väldigt bra här.

Jesper Sundving som blir den andre målvakten tillsammans med Joel Othén till kommande säsong. Jesper kom till Sandviken 2016 för bandygymnasiet och debuterade i herrlaget redan samma säsong och noterades för 22 matcher. Jesper har sedan spelat i vårt U20-lag och nu blir det alltså herrlaget igen för Jesper.
– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i A-laget och få möjligheten att utvecklas ännu mer, säger Jesper.

Lucas Widman går även han sista året på gymnasiet och att han nu blir kvar i Sandviken.
– Det känns väldigt bra, ska jag säga. Att bli kvar i SAIK var mitt första val så att det löste sig var ju toppen, säger Lucas.
Lucas som spelade 29 matcher förra säsongen och gjorde sex mål där kanske matchen mot Broberg hemma, var den mest minnesvärda då han gjorde inte mindre än fyra stycken.
– Det handlar väl om att bli tryggare i spelet och bättre på allt. Förutsättningarna finns ju då det är många bra spelare i laget. Tror att vi kommer att få ihop det bra och gå långt, säger Lucas till klubbens hemsida.

17-årige Edvin Isaksson debuterade redan för två år sedan i herrlaget. Den här säsongen blev det 2 matcher. Målsättningen nu är att spela betydligt fler.
– Så är det ju. Det är tuff konkurrens men jag ska göra vad jag kan för att få så mycket speltid som möjligt, säger Edvin.

Med dessa tre påskrifter klara så är SAIK-spelartrupp för säsongen 2019/20 spikad. Nyförvärven är Linus Forslund, Broberg Söderhamn, Jesper Hvornum, Vetlanda samt tränaren Joakim Forslund, Falu BS.
På förlustsidan återfinns Christoffer Edlund, Jenisej, Daniel Mossberg, Bollnäs, Ted Haraldsson, Sirius, Albin Thomsen, Villa Lidköping, Anton Sandsjö, Gripen Trollhättan, Albin Bjerkegren, Motala.

Läs också