Spelarnytt: Söderhamnsbröderna återförenas på Söder

Ted Bergström Foto: Johan Spanås Bandyfoto.se

Söderhamnsbröderna Max och Ted Bergström som återförenas i Hammarby. Forwarden Ted, 31 år, kommer närmast från Västerås SK där han firat stora triumfer med sitt vassa skott och fina skridskoåkning. Målvakten Max, 26 år, spelade säsongen som var i Falu BS. Kontrakten är utformade på 2+1 år.

– Sist vi lirade ihop var i Broberg/Söderhamn 2012 så det här ska bli riktigt kul, säger Ted i en kommentar till Hammarbys hemsida. Vi har stora förväntningar, Hammarby har ett stort klubbmärke och det finns ett engagemang runt klubben som är häftigt.

Ted har gjort elva landskamper och var med och tog VM-guld i Kazakstan 2012. Han har Broberg/Söderhamn som moderklubb och har också hunnit med att spela i IFK Motala och Västerås SK. Max började också i Broberg innan det blev spel i Edsbyn, Borlänge och Falun.

– Jag har haft jättebra samtal med Hammarby och det har känts rätt från början jag tror absolut att jag kan utvecklas säger Max. Dessutom har jag förståt att jag kommer få bra konkurrens om målvaktsplatsen. Jättekul!
Att lira på Zinken är någonting som båda ser fram emot.
– Det är väldigt speciellt och alltid jättekul att komma till Zinken. Det är en häftig stämning som vi bara har känt på som bortalag tidigare, avslutar Ted.

Läs också