Spelarnytt: David Karlsson avslutar karriären

David Karlsson avslutar sin karriär.

– Det har varit en fantastisk ära att få ha David hos oss i så många år, säger Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson till Villas hemsida och fortsätter:
– Han kom till oss redan under mitt andra år som klubbchef så vi har en speciell relation. David har varit med nästan under hela min tid och vi har kommit mycket nära varandra. Det han har åstadkommit här är oerhört imponerande, inte bara vår främste- utan Sveriges främste målskytt.
Klubbchefen ser ändå en tjusning i beslutet.
– Även om det såklart känns oerhört tråkigt att en epok med ”Kapten-Karlsson” går i graven så kan man ju inte låta bli att kittlas lite i läckerheten att han slutar när han är på topp. Det finns allt för många som kör lite för länge och inte blir ihågkommen på samma sätt som, jag hoppas och tror att David blir. Han måste bli hyllad för den otroliga och magiska karriär han har haft.


Villa sammanfattar Davids karriär så här:
I 291 matcher har han öst in mål.
573 gånger har vi jublat till hans makalösa sätt att hitta målet.
Nu tar tyvärr sagan om guldkaptenen slut och en era är över. Villa Lidköpings guldkapten, David Karlsson, har valt att avsluta sin bandykarriär med titeln som svensk mästare i ryggen.
Den första maj 2010 presenterades David Karlsson som ny spelare i Villa Lidköpings herrtrupp. Idag, nio säsonger senare så har han skrivit in sig i historieböckerna, inte en, inte två utan flera gånger.
Vad sägs som:
Över 1000 mål i elitserien
Först att bli svensk mästare som kapten i Villa Lidköping
Obesegrad säsongen 18/19
2011-12 vann han skytteligan
2012-13 slog han Mikael Arvidssons klubbrekord på 57 mål under en säsong när han sköt 65 stycken och vann skytteligan i elitserien för fjärde gången
2015-16 slog han Jonas Claessons målrekord i bandyns högsta serie när “Davva” i grundseriens sista match gjorde sitt 772:a elitseriemål. Därmed blev han tidernas främsta målskytt i svensk bandy.
2016 valdes han till Årets herrspelare i svensk bandy.
2018-19 slog han Mikael Arvidssons klubbrekord på 561 mål i Villa Lidköping och blev därmed Villas främste målskytt genom tiderna

Läs också