Elitserien: Fem föreningar har inte klart med elitlicens

Vid licensnämndens möte 11 oktober i Sandviken i helgen togs beslut om att bevilja elitlicens till säsongen 2020/21 för nio föreningar och att fortsatt granskning skall ske av fem föreningar i elitserien. De är AIK, Bollnäs, Västerås SK, Vänersborg och Hammarby.

Följande föreningar har beviljats elitlicens för 2020/21, Broberg/Söderhamns IF, Edsbyns IF, Frillesås BK, IFK Motala, IK Sirius, Sandvikens AIK, Vetlanda BK, Villa Lidköping BK samt Åby/Tjureda IF.
Bollnäs GIF samt Västerås SK har redovisat ett negativt eget kapital och därav har beslut om fortsatt granskning tagits.
IFK Vänersborg har genomfört ett offentligt ackord och Hammarby IF försatt sitt dotterbolag i konkurs vilket gör att nämnden beslutat om fortsatt granskning.
AIK Bandyförening kommer att fortsätta granskas så att tid ges för bedömning av underlag och kompletterande information kan erhållas.

Sirius – Första gången på fem år!

För första gången på fem år är Sirius en av de klubbar som beviljas elitlicens direkt.
– Det känns jättebra. Det handlar om att vi för första gången på många år återigen har ett eget positivt kapital. Licensnämnden tycker att vi har bra verktyg för att mäta vår ekonomiska utveckling. Att vi sen alltid följt vår handlingsplan bygger tillit och förtroende. Något som inte är helt oviktigt i sådana här sammanhang, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson till  via klubbens hemsida.

– Att vi redan nu blivit beviljade elitlicensen är ett kvitto på att vi gjort bra saker. Det är dock inte en garanti på att det per automatik kommer fortsätt vara så, utan vi behöver fortsätta jobba enligt de rutiner vi har. Nu gläds vi åt det här och laddar för säsongsstart för våra ungdomslag och herrlaget.

Läs också