Elitserien: Efterlängtad seger för Vänersborg – Femte matchen på tio dagar blev för mycket för Motala

Efter fyra raka förluster vände IFK Vänersborg på skutan och besegrade formstarka IFK Motala med 4-1 när elfte omgången tjuvstartade på torsdagskvällen. – Det är inte skönspel som gäller nu utan att ta två poäng. Det här var bra för självförtroendet att vi vågar spela vårt spel. Hoppas att detta var första steget tillbaka till vår kapacitet, säger Ari Holopainen i en kommentar på klubbens hemsida.

Robin Öhrlund var tillbaka spel och det syntes i anfallsspelet. Samtidigt är Olle Berglund avstängd denna plus kommande matchen. Dessutom saknades fortsättningsvis Robin Lundqvist som är betydelsefull för Vänersborgs hörnor då det är Robin som har den så viktiga uppgiften att slå in hörnorna. Trots Robins frånvaro så var det på hörna som hemmalaget tog ledningen via. Simon Blomqvist la in hörnan till Jocke Hedqvist som gjorde första halvlekens enda mål.

IFK Motala kvitterade tidigt i andra halvlek genom Albin Rohlén. Det tredje målet dröjde ända till den avslutande kvarten i matchen då IFK Vänersborg återtog ledningen och återigen var det Jocke Hedqvist som gjorde målet. Jocke tog revansch på det brända friläget han hade i första halvlek att ge Vänersborg en 2-0-ledning.

Nästa mål betydde 3-1 i matchen och gjordes av blott 15-årige Lukas Forsström. Målet kom i den 85:e matchminuten. Passningen svarade Joakim Johansson för. Bara fyra minuter senare så fastställde Jesper Öhrlund slutresultatet till 4-1. Emil Viklund svarade för passningen. Emil lyfte även fram bollen till Jocke Hedqvist vid 2-1-målet.

Motala har haft ett tätt matchprogram senaste tiden då man i helgen även spelade den uppskjutna premiären mot Frillesås i söndags. Detta var den femte matchen på tio dagar för Motala. Nu dröjer det till den 11 december till nästa match för Motala då Vetlanda väntar. För Vänersborg är det bortamöte mot Bollnäs.

I tabellen är IFK Motala kvar på femte plats medan IFK Vänersborg åter petade ner Västerås SK nedanför slutspelsstrecket och klättrade från elfte till sjunde plats. Motala och Vänersborg har dock en match mer spelad än övriga lag.

IFK Vänersborg – IFK Motala 4-1 (1-0)
16:33 1-0 Jocke Hedqvist Assist: Simon Blomqvist – Hörna
47:02 1-1 Albin Rohlén Assist: Erik Litzén
78:56 2-1 Jocke Hedqvist Assist: Emil Viklund
84:24 3-1 Lukas Forsström Assist: Joakim Johansson
88:56 4-1 Jesper Öhrlund Assist: Emil Viklund
Hörnor: 9-4 Hörnmål: 1-0
Utvisningar: 1×10 Vbg 2×10 Motala