Spelarnytt: Martin Karlsson fortsätter i Villa

Villa Lidköping och Martin Karlsson har tecknat ett nytt kontrakt. Det som startade i klubbens bandyskola, tog sig sedan vidare genom ungdomslagen och vidare upp till kaptensrollen i seniorlaget. En roll som Martin vill växa i och utvecklas med, skriver Villa på sin hemsida på julaftonsmorgonen.
-Det här var väl på ett sätt ganska självklart val för mig. Villa har gjort så mycket för mig och nu även gjort mig till kapten i föreningen som jag representerat i hela min karriär. När jag fick veta att Villa ville fortsätter i tre år till så föll det naturligt för mig. Både för min karriär och hur klubben befinner sig på världstoppen. Så det här känns som det absolut bästa tänkbara, säger Martin Karlsson.

-Med den starka organisationen och ledarstaben som finns så ser jag inte hur vi ska kunna vara sämre de kommande tre åren och eftersom man vill vara på den sportsligt högsta nivån så är Villa Lidköping perfekt.

Martin Karlsson fick ta över kaptensrollen den här säsongen, från en annan Karlsson, David Karlsson. Ett ärofyllt uppdrag som Martin tänker växa med, speciellt med stödet han får från övriga runt omkring.

-Precis som i allt annat så vill man som kapten även känna ett stöd från ledare och föreningen. Det har jag verkligen fått. Det känns som att jag har fått en ännu större roll i föreningen och alla tror verkligen på mig, jag ser en ljus framtid här, säger Martin.

Hur viktigt tror du det är att finnas där för de yngre som knackar på dörren till seniorlagen?

-Om man ser till dom juniorerna som står på gränsen så tror jag att det är nästintill avgörande hur man blir bemött av oss i A-laget. Jag vill förutom att vara en ledande mittfältare och spelmotor som bidrar i båda spelriktningarna, vara en ledare som tar hand om dom yngre för jag vet hur jag blev omhändertagen. Jag ska få dom involverade i laget.

-Jag har ju följt Villa sedan jag var liten, från tiden då inte klubben var lika framgångsrik till att nu är man i stort sett i topp överallt, dam, herr och junior. Jag tror det är viktigt för intresset och det finns ju verkligen det här. Det är viktigt att det finns folk på läktaren och det är något man värdesätter högt. När man sett hur Villa utvecklats så känns de bara korkat att lämna.

Klubbdirektör Jonas Sparris Johansson ser en spännande kontraktssäsong för bandyn framöver.
— Vi står inför en av de häftigaste silly season på många år, flera av våra tongivande spelare har avtal som löper ut. Att då få inleda med att skriva ett nytt 3-års avtal med vår kapten, han som skall vara vår främste ambassadör och föra vårt dna vidare i denna grupp många år framöver känns såklart otroligt bra, säger Jonas och fortsätter:

—Det visar inte bara på att Martin är en bra spelare med rätt inställning och ansvarstagande för vår förening, det ger också en signal till övriga truppen och bandy-Sverige att vår satsning fortsätter. Den fortsätter med att vi skall vara ett topplag, där våra egna unga får möjlighet att spela sig till en tröja, men också precis som Martin, kan man komma att bli en av de ledande spelarna i vårt lag. Men den signalerar också, att skall vi vara ett topplag framöver krävs en mix av spelare från såväl egna leden som utifrån.

—Lagbygget fortsätter med ett intensivt arbete kommande månader, såväl med att förlänga inom den egna gruppen som att stärka med spelare utifrån, avslutar Jonas.

Läs också