Spelarnytt: AIK vill satsa vidare och jagar Villaspelare!

SM-finalen 2016 Johan Esplund anfaller för Villa Lidköping mot Västerås SK

Enligt uppgift till Bandyworld så vill AIK satsa vidare inför nästa säsong och jagar nu Villa Lidköpings Johan Esplund med ett ekonomiskt mycket attraktivt kontrakt. Villa Lidköping valde häromåret att bara skriva ett tvåårsavtal samt ett plusår med Johan. Efter säsongen är det plusåret som gäller om ingen av parterna säger upp kontraktet. Enligt uppgifterna rör det sig om 100 000 kr i månaden till Johan.

Villas ordförande Rogher Selmosson känner inte till eller kan inte uttala sig. Det är Villas sportgrupp med Jonas ”Sparris” Johansson i spetsen som sköter spelarkontrakten.

– Det känns bra och det blir fantastiskt roligt framöver. Vi har nyförvärv på absolut toppnivå och ett antal oerhört duktiga yngre spelare som hela tiden växer in i laget. Det har aldrig varit något tvivel om Villa för min del, sa Johan när kontraktet skrevs.

I samband med kontraktsskrivningen senast drog det ut på tiden.
– Vi måste se till klubben som helhet. Hur ser Johan ut som bandyspelare om 3 år? Vi har ett ansvar för att också släppa fram de unga killarna i laget. Men Johan är ju fortfarande en av de bästa i världen och han får vara med så länge han levererar, uttalade sig Jonas Johansson via klubbens hemsida då.

När Bandyworld fick en pratstund med Johan Esplund efter onsdagens match mot Frillesås bekräftar Johan att AIK vill ha med honom i sin fortsatta satsning. Hur AIKs erbjudande ser ut berördes aldrig under samtalet. Johan sa till Bandyworld att han tycker det är roligt att AIK vill ha med honom i deras satsning som är spännande. Vidare säger han  att han gillar nya utmaningar men säger samtidigt att han har sitt hjärta i Villa.

Just nu är Johan Esplunds fokus på var han och laget befinner sig i formen inför kommande slutspel. Axeln verkar inte besvära Johan allt för mycket utan det handlar mer om att få spelet att stämma och få självförtroende, berättade han vidare för Bandyworld.

Läs också