VM: Svensk tillbaka

Svenska landslagets bruttotrupp har presentera inför VM i ryska Irkutsk. En första 25-mannatrupp har tagits ut. Många namn saknas från fjolårets VM. Bland annat villatrion Johan Esplund, Johan Löfstedt och Felix Persson. Däremot dyker Joakim Svensk upp i svenska truppen efter att tackat nej till VM under en längre period. Vidare är som väntat Anders Svensson tillbaka som målvakt i truppen.

Till mångas glädje avslutas innevarande bandysäsong med VM i ryska Irkutsk 29 mars till 5 april. Sveriges nya förbundskapten Michael Carlssons 25-mannatrupp ska bantas ner till 18 spelare till VM.
– Vi tycker att det finns mycket bra spelare, men vi känner att vi har fått in en bra mix av spelare i den här bruttotruppen, säger Carlsson i en kommentar till Svensk bandy.

I landslagsledningen återfinns även Joakim Forslund, Mattias Rehnholm och Pär Gustafsson.
Micke Carlsson kommenterar läget:
– Vi har testat lite spelare som inte har varit med så mycket tidigare för att de hur de fungerar i internationell miljö. Jag tycker att vi har fått en bra, bred bild av många spelare. Det internationella spelet är ju ett snäpp upp från Elitserien, vilket det är många som har fått testa på och det är många som har gjort det bra också. De hanterar farten och att det är lite mer tryck i matcherna.

– Först ska vi ju ta ut den slutgiltiga VM-truppen och sedan åker vi till Irkutsk redan den 25 mars. Vi kommer att träna där, acklimatisera oss och ha vårt VM-läger där på plats. Allt för att få så bra förberedelser som möjligt med tidsomställningen och med träningar i VM-arenan, säger Michael Carlsson.

Här är den svenska bruttotruppen till VM i Irkutsk:
Målvakter
Anders Svensson Edsbyns IF
Jesper Thimfors Villa Lidköping BK
Henrik Kjellson Västerås SK

Joakim Svensk Edsbyns IF
Linus Pettersson Sandvikens AIK
Martin Johansson Villa Lidköping BK
David Pizzoni Hammarby IF
Ludvig Johansson Villa Lidköping BK
Stefan Edberg Västerås SK
Erik Säfström Sandvikens AIK
Per Hellmyrs Bollnäs GIF
Tobias Nyberg Vetlanda BK
Joel Broberg Villa Lidköping BK
Daniel Berlin Sandvikens AIK
Erik Pettersson SKA Neftyanik
Simon Jansson Edsbyns IF
Adam Gilljam Hammarby IF
Pontus Vilèn Vetlanda BK
Martin Karlsson Villa Lidköping BK
Daniel Johansson Västerås SK
Martin Landström Västerås SK
Christoffer Edlund Jenisej
Oskar Wikblad Edsbyns IF
Christoffer Fagerström Bollnäs GIF
Joakim Andersson Villa Lidköping BK

Läs också