Pojk-VM: Svenska truppen med 8 spelare från icke elitserieklubbar

Sverige

Den 13-15 mars spelas P17-VM i Sparbanken Lidköping Arena och det svenska landslaget, under ledning av förbundskapten Göran Boström, kommer till mästerskapet som regerande mästare. Det är faktiskt första gången ett internationellt mästerskap annordas i Lidköping och förbundskapten Boström ser fram emot ett mästerskap på hemmaplan. Åtta av spelarna kommer från klubbar som inte spelar i elitserien.

– Alla släkter och vänner kan ju komma till grabbarna, så det är ju häftigt. Äventyrsmässigt är det nog roligare att spela i Ryssland, men spelmässigt är det nog bättre att spela i Sverige. I alla fall för vår del. Vi vet att vi kommer att få bra förhållanden. Vi vet att alla lag kommer att bli väl bemötta. Det är alltid roligare att kunna spela på hemmaplan. Så är det ju, säger Göran Boström till SvenskBandy.se.
Inför VM hade landslaget ett mini-läger i Uppsala i förra veckan och det var efter det som landslagsledningen satte sig ner för att ta ut den slutgiltiga VM-truppen.
– Lägret i Uppsala var grymt bra, för vi fick testa lite mer saker. Vi fick se att killarna kom ihåg det vi pratade om nere i Åby och att de börjar ta till sig det vi har sagt. Plus att vi börjar hitta våra roller ännu mer, säger förbundskaptenen.
– Vi går på den linje som vi har bestämt hela vägen från A-landslaget att det är attackbandy som gäller. Vi vill ha spelskickliga spelare med fart. Det är så det är.

Här är hela den svenska truppen till P17-VM i Lidköping:
Namn Förening
Arvid Tapper IK Sirius
Erik Lycksäter Nässjö IF
Figge Nilsson Västerås Bandy/ *TB Västerås
Filip Johansson Vetlanda BK
Hugo Nyman IFK Vänersborg/ *Jönköping Bandy
Karl Tagesson Villa Lidköping BK
Ludde Bjernulf IFK Rättvik
Lukas Forsström IFK Vänersborg
Melker Broberg Villa Lidköping BK
Måns Racov Vetlanda BK
Rasmus Skarps Edsbyns IF
Sam Börjes IFK Rättvik
Simon Winther Falu BS
Tobias Blomqvist Ljusdals BK
Vladimir In-fa-lin Vetlanda BK
Liam Burberry Gahm Västerås *Gustavsbergs IF
*Moderförening anges om det skiljer från nuvarande förening

Läs också