Spelarnytt: Christoffer Fagerström klar för Hammarby

Christoffer Fagerström återvänder till Hammarby efter ett år i Bollnäs. Anfallarens kontrakt är skrivet på 1+1 år.
–Det känns jättebra. Väldigt skönt att det är klart. Jag trivs väldigt bra i Stockholm och det känns lite som att komma hem, säger Christoffer Fagerström via klubbens hemsida. Han lyfter träningsmöjligheterna som en anledning till kontraktet med Hammarby.
–Det är ett antal år sedan jag fick träna inomhus, det ska bli väldigt intressant att se hur min kropp svarar på bra träningsförutsättningar.

–Jag hade bra år här tidigare, trivdes med Hammarby. Jag älskar att spela på Zinken, det är min drömarena. Jag gillar Hammarbysupportrarna väldigt mycket. Det är därför jag är här igen. Jag vill vinna SM-guld med Hammarby, säger Christoffer Fagerström.

Vad är skillnaden mellan dig som spelare när du lämnade Hammarby och den du är nu när du återvänder?
–När jag spelade i Bajen senast hade jag en omgivning som gjorde att jag bara kunde fokusera på anfall. I Bollnäs har jag spelat mer som en mittfältare. Jag har saknat den här riktiga anfallskänslan men det har också varit kul och visa att jag har kunskaper även på mittfältet. Men jag tror att om jag får lägga än mer kraft i anfallet så bli det än bättre, säger Christoffer Fagerström.

Så, är det tilltänkt att du blir en spjutspets i Hammarby?
–Det beror lite på hur vi ska ställa upp, hur jag ska användas. Det gäller att vi ska vinna och jag är anpassningsbar. Men ska du göra mål och poäng som anfallare, då måste du vara framme hela tiden och få bollar kontinuerligt, säger Fagerström, som är nära att nå 100-målsgränsen för Hammarby; i grundserie och slutspel har det blivit totalt 89 mål från Fagerström.

–Det stora matcherna, när det är 7 000 personer på Zinken, är något som triggar mig enormt. Nu får vi några sådana matcher redan i grundserien, som redan där och då betyder mer än två poäng, säger 27-årige Fagerström, som har kvar att vinna SM- och VM-guld.

–Det är samma approach som senast jag var här, det handlar bara om att vinna. Jag förväntar mig att Hammarby ska vara bäst och ha viljan att vinna, det är vad det handlar om. Den biten behöver jag inte ens fundera på.
–Det ska bli väldigt kul det här, säger Fagerström vidare i intervjun.intervjun.intervjun.

–Det är mycket kul att Fager är tillbaka. Det är en vinnarskalle av rang. Han är såklart här för att göra många mål, men han är också en forward med mycket stora defensiva kvalitéter. Han gillar att jaga sina motståndare högt upp i banan och neråt om det behövs, säger sportkontorets Viktor Karlsson.
–Vi har väldigt höga krav på Fagerström och vi är övertygade om att han kommer att leva upp till förväntningarna, säger Karlsson.

Läs också