Covid 19: Norge jobbar på elitstatus och Ryska Cupen startar

I Sverige skjuts Elitseriepremiären  fram från oktober till november. Även Svenska Cupen i Lidköping skjuts upp till 23-25 oktober.
VM i oktober  har just nu bara två deltagare i och med att sex nationer inte kan eller valt att inte ställa upp. Det är endast Ryssland och Estland som är med just nu.

Ryska Cupen startar den 11 september.
Första dagens matcher:
Ural Trubnik – Jenisej
Vodnik – Rodina Kirov
Neftyanik – Kuzbass
Dynamo Moskva – Stroitel
Bajkal Energy – Sibselmach
Murmansk – Dynamo Akbars
Volga – Start

I Norge jobbar bandyförbundet på att få till elitstatus för bandy inom norsk idrott. I Norge är det 1 metersavstånd som gäller för bredidrottande.
Norges Bandyforbund jobber for at Eliteserien menn og Dameserien, av NIF og myndighetene blir definert som toppidrett og unntatt regelen for 1 meters avstand. Inntil videre må også disse lagene forholde seg til bestemmelsene for breddeidretten.

 

Finlands Bandyförbund har meddelat arrangören i VM i Irkutsk och Internationella Bandyförbundet FIB om att Finland inte kommer att delta i VM den 5-11 oktober 2020.

  • Detta är en exceptionell situation för alla inblandade parter. Vi anser inte att deltagande är möjligt när vi bedömer den övergripande situationen. Hälsofrågor och reserestriktioner gör deltagandet omöjligt, säger Bandyförbundets ordförande Jari Kettunen.
  • Under hela sommaren har vi haft en fortlöpande dialog med företrädare för andra länder. Detta är rätt beslut. Förhoppningsvis normaliseras situationen så snart som möjligt så att vi kan se internationell toppbandy igen inom en snar framtid, fortsätter Tobias Karlsson, verkställande direktör för Bandyförbundet.

Läs också