Covid-19: Västerås och Vetlanda överens!

VSK Bandy och Vetlanda BK är överens om att elitseriepremiären lagen emellan ska skjutas upp till ett senare tillfälle under säsongen. Detta efter flera konstaterade fall av covid-19 i Vetlanda BK:s spelartrupp. Under gårdagen kom föreningarna överens om att skjuta upp matchen, frågan ligger nu hos Svenska Bandyförbundet och en utsedd arbetsgrupp.

– Det känns jättetråkigt att behöva skjuta upp matchen, men med tanke på allting så är det här beslutet för allas bästa. Vi behöver ta ansvar och skydda våra spelare och ledare i första hand samtidigt som vi inte vill tvinga något lag till att lämna w.o. Vi hoppas att de personer som drabbats av covid-19 mår bra under omständigheterna och att de snart är tillbaka i träning och matchande, Dan Kiwii Persson, kommunikationsansvarig VSK Bandy.

– Med så många spelare bekräftade sjuka samt ytterligare spelare som inväntar provsvar har vi en smitta som sprids i laget och har blivit avrådda av Smittskyddsrådgivningen i Jönköpings län att inte ha någon gemensam verksamhet denna vecka. Det vore inte ansvarsfullt varken mot våra egna spelare eller ledare eller mot Västerås att spela matchen på söndag och är istället tacksamma för att vi tillsammans försöker hitta ett annat datum att spela den på, säger Andreas Söderman, vice ordförande i Vetlanda Bandyklubb.

Det formella beslutet om att flytta matchen ligger nu hos Svenska Bandyförbundet och definitivt besked kommer senare i veckan. SBF har en arbetsgrupp bestående av representanter från Medicinsk team, Tävlingsenheten/Serieledare och Svensk Elitbandy. Denna grupp bereder ärendet. Tävlingskommittén fattar sedan beslut.

Annons

Prebona Disinfect 200ml - Handdesinfektionsmedel

Prebona Disinfect 200ml – Handdesinfektionsmedel

 66,75 SEK   

Läs också