Arena: Kronfågel namnger isarena

Kronfågel och Katrineholms kommun Foto Josefin Lundin

Katrineholms kommun har bland flera intressenter valt ut Kronfågel att namnge ishallarna i staden, för att tillsammans kunna genomföra flera olika hälsosatsningar. Kronfågel vill bidra till hälsa och välbefinnande för alla och ser sponsorskapet som en stor möjlighet att få fler i rörelse. Ishallarna kommer att heta Kronfågel isarena och Kronfågel ishall.

— Det känns fantastiskt att vi blivit utvalda och nu har möjlighet att genomföra initiativ som leder till bättre hälsa för invånarna i Katrineholm, där de flesta av våra medarbetare också bor. Det känns otroligt roligt och viktigt att få agera lokalt, säger Susanne Zabrodsky, marknadschef på Kronfågel.

Redan under våren planerar Katrineholms kommun och Kronfågel gemensamma aktiviteter i ishallarna. Dessa kommer vara öppna för alla invånare i Katrineholm.
— Det känns fantastiskt spännande att få presentera vår nya samarbetspartner i Kronfågel och att kunna göra saker tillsammans som gör skillnad för folkhälsan, säger Karin Engvall som är avdelningschef vid service- och teknikförvaltningen i Katrineholms kommun.

Satsningen ingår bland annat i arbetet med idrottspolitiska programmet i Katrineholms kommun och är ett verktyg för att skapa fler förutsättningar för att få fler i rörelse. Karineholms-Kuriren skriver att prislappen för att namnge arenan hamnade på 1 MSEK.

Kronfågels mission är att ständigt arbeta för att göra skillnad och bidra till hälsa och välbefinnande för människorna, kycklingarna och vår gemensamma planet. Som ett steg att bidra till hälsa har vi startat fonden “Rätt till rörelse”, som stöttar initiativ som aktivt jobbar för att barn och ungdomar ska få möjlighet att röra på sig och träffa andra. Det nya samarbetet innebär ytterligare en möjlighet att utveckla satsningen.
— Vi vill få fler i rörelse för att leva ett gott och hälsosamt liv. Samtidigt vill vi verka för goda möten och förena genom idrotten. Vi tittar just nu på att öppna upp Kronfågel isarena för att låta barn och unga, som annars inte får möjligheten, att testa på olika skridskosporter. Kronfågel isarena är inte bara en plats för underhållning, det kan också vara ett ställe där unga blir inspirerade att börja träna och leva hälsosamt, säger Susanne Zabrodsky.

Läs också