Spelarnytt: Ted Haraldsson skriver långtidskontrakt med Sirius

Ted Haraldsson Foto: Sirius Bandy

Sirius och Ted Haraldsson är överens om en fortsättning och parterna har förlängt kontraktet med fyra år.
– Ja det är ett tydligt statement från min sida som jag hoppas kan smitta av sig på övriga. Jag tror stenhårt på det arbete Sirius Bandy gör och den resan föreningen vill göra, säger  Ted Haraldsson.

Inför säsongen 2019/20 värvades den trefaldige svenska mästaren Ted Haraldsson till Sirius från Sandviken. Nu skriver han ett 4-årskontrakt (2+2) med blåsvart.

– Det känns både skönt och jättekul att ha gjort klart allt. Nu kan jag lägga de tankarna åt sidan och fokusera på nästa säsong, kommenterar Ted Haraldsson överenskommelsen i ett pressmeddelande från Sirius i dag.

Han går i bräschen genom att skriva ett så pass långt kontrakt, detta trots att det ännu inte är klart med vem eller vilka som ska leda laget framöver.
– Ja det är ett tydligt statement från min sida som jag hoppas kan smitta av sig på övriga. Jag tror stenhårt på det arbete Sirius Bandy gör och den resan föreningen vill göra, säger Ted.

– En ny huvudtränare står såklart högst på listan och jag är övertygad om att det kommer att bli en bra lösning på den fronten. Att jag skriver ett kontrakt över 2+2 år beror både på det jag nämnt ovan, att jag tror på Sirius Bandy, samt att både jag och min sambo trivs väldigt bra i Uppsala.

Det har varit andra klubbar som visat intresse för den 31-årige ytterhalven.
– Ja det fanns andra intressenter men mitt huvudspår var hela tiden Uppsala och Sirius, att det löste sig så pass tidigt känns bra, säger han. Sirius säsong tog slut för en och en halv vecka sedan. En säsong där laget tog sig till kvartsfinal för första gången på tio år.

– När vi summerar säsongen tycker jag att vi får vara väldigt nöjda. Vi var med och tampades med nästan alla lag och gjorde flera väldigt bra matcher, inte minst när det gällde mycket i åttondelsfinalen, säger han.
– Om man dessutom väger in att vi genomgick ett tränarskifte mitt i säsongen med allt vad det innebar så får vi klart godkänt. Det man grämer sig lite över är såklart att Uppsalapubliken och Västra Sidan inte fick uppleva slutspelsbandy igen inne på Studenternas.

Texten är till större delen direkt hämtad ur pressmeddelandet från Sirius.

Läs också