Spelarnytt: Anton Dahlberg förlänger med Bollnäs

Elitserien Bollnäs GIF Tellus 2020 Skärmklipp Sportbladet Play Bandyworld

Bollnäs och Anton Dahlberg har skrivit ett nytt tvåårskontrakt. -Jag tycker vi har påbörjat något bra i Bollnäs nu där vi spelar in många yngre spelare och där vi försöker spela en lite mer fartfylld och positiv bandy, säger Anton Dahlberg via klubbens hemsida.

– Jag har fått fundera lite den här gången faktiskt. Det har gått mycket energi den här säsongen åt olika saker. Coronasituationen som varit och det tighta spelschemat som det blev… Väldigt mycket energi har gått känner jag och jag var tvungen att samla ihop tankarna och känna att jag var 100 % sugen på att spela igen. Och det känner jag nu. Bollnäs har presenterat en bra plan för framtiden, och så de positiva nyheterna kring bandyhallen. Dessa saker har bidragit till att jag fått energin tillbaka och en framtidstro.

Hur skulle du summera den gångna säsongen, både för dig och för laget?

-Om jag börjar för min egen del så har det varit positivt, tycker jag. Prestationsmässigt har det väl varit både upp och ned, precis som för laget. Men samtidigt har jag fått mycket speltid och chans att utvecklas, så det har ju varit väldigt positivt. Och det känner jag att jag vill fortsätta med även framåt. Det är därför jag vill fortsätta med Bollnäs också.

-För lagets del har det också varit mycket upp och ned. Bra prestationer blandat med sämre. Ibland gjorde vi bra prestationer men vi fick inte med oss poäng ändå. Vi var värda mer än vad det blev tycker jag.

Anton Dahlbergs funderingar om vad som gäller framåt:
-För laget är det väl att behålla alla yngre förmågor som vi har i laget nu, och att alla tar ytterligare steg i sin utveckling, ännu mer än vi gjorde i år. Jag känner att många tog stora kliv redan den här säsongen. Ett ytterligare år i elitserien kommer att göra mycket för dem, tror jag. Sedan behöver vi självklart ha en stomme av de mer rutinerade spelarna kvar i laget också, och kanske krydda med någon ytterligare spelare för att bredda truppen litegrand.

-För min egen del gäller väl lite samma sak. Få mycket speltid och samla på mig mer rutin.

Och på frågan hur är det är att spela inför tomma läktare:
-Ja det kan man ju inte sticka under stolen med att publiken gör sitt till vad det gäller tändningen på matcherna. Man får lite extra adrenalin när man kommer in på planen och hör publiken. Det har vi ju saknat i år. Men samtidigt måste man ju tagga till ändå fast inte publiken inte är där, även om det är svårare.

Texten är till större delen direkt hämtad från nyhet på Bollnäs GIFs hemsida.

Läs också