Spelarnytt: Västerås värvar Pontus Vilén från Vetlanda

Ted Andersson, sportchef Västerås SK med nyförvärvet Pontus Vilén.

Vetlanda BK tappar Pontus Vilén som nu har presenterats som nyförvärv för Västerås SK. – Jag vill bli den bästa versionen av mig själv, säger Pontus Vilén om flytten till Västerås SK.

Den smålandsfödde 25-årige Pontus Vilén har tillhört Vetlanda BK sedan säsongen 2012/2013, dessförinnan moderklubben Skirö-Nävelsjö Bandy.
Första, klassiska, frågan. Hur känns det?
– Det känns fantastiskt bra, det gör det. Jag vill testa på en annan miljö för att kunna utvecklas till att bli en så bra bandyspelare och människa som möjligt och där känner jag att jag har störst chans till i Västerås.

Varför blir det just VSK Bandy?
– VSK är ett lag som spelar en fartfylld bandy och med den tanken som ligger bakom tror jag kommer passa mig väldigt bra. Jag vill bli den bästa versionen av mig själv och det är att bli en landslagsman och en bärande drivkraft i VSK framöver.

Pontus Vilén har redan tre landskamper under bältet. Förbundskapten Michael Carlsson tog ut Vilén till den senaste riktiga landslagssamlingen, 4-nationsturneringen i december 2019.

Pontus kommer framöver att spela i Grönvitt där det sedan tidigare finns flera spelare från Småland och Vetlanda, bland andra Daniel Johansson.

– ”Danne” har legat på ganska hårt för att jag ska komma och det är en av mina bästa kompisar så det ska bli fantastiskt inspirerande att få spela med honom. Vi har skämtat lite om det, nu har han någon han kan skälla lite extra på och jag på honom, säger en skrattande Pontus Vilén.

Ted Andersson, sportchef:
– Pontus är en fantastiskt bra bandyspelare och det är därför vi vill ha honom här, sen är han ett av de stora framtidsnamnen i svensk bandy. Han har rätt drivkraft, rätt karaktär och är precis den typ av spelare vi behöver just nu. Ett ytterligare tecken på att det är rätt spelare är att han har varit ett väldigt eftertraktat namn bland övriga toppklubbar. Det är otroligt skönt att Pontus väljer oss av rätt anledningar, han vill vara med och vinna och gillar sättet vi jobbar på både i föreningen och i laget.

FAKTA
Namn: Pontus Vilén
Född: 29 december 1995
Moderklubb: Skirö-Nävelsjö Bandy
Övriga klubbar: Vetlanda BK

Läs också