Spelarnytt: Martin Landström återvänder till Västerås SK

#39 Martin Landström Västerås SK Foto: Västerås SK

Martin Landström återvänder till Grönvitt efter ett år i Ryssland och Baikal Energy. – Det ska verkligen bli kul att få komma hem till Västerås, säger Martin Landström.

I april i fjol stod det klart att Martin Landström skulle lånas ut till ryska ligan och Baikal Energy. Trots möjligheter att stanna kvar i ligan väljer Martin nu att återvända till VSK.

– Det känns hur bra som helst och det känns väldigt roligt att få representera Västerås SK igen. Det känns som att vi kommer ha ett spännande lag och det ska verkligen bli kul att komma hem till Västerås.

Proffslivet i Ryssland brukar vara speciellt, i och med coronapandemin blev det än mer speciellt för Landström.

– På samma sätt som i Sverige så har pandemin påverkat livet där borta med restriktioner. Rent sportsligt så har det varit jättestimulerande, jag har tränat väldigt hårt och jag hoppas att jag är en bättre bandyspelare.

Nu återvänder alltså Martin Landström till Sportklubben, där hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2021/2022.

– Jag tror att vi har en bra chans att vinna nästa år och det känns oerhört inspirerande. Vi har byggt om i några år och nu känns det som att vi verkligen är redo att slåss om bucklan. Det är ett självklart val att spela i VSK, både sportsligt men också med allt runt omkring där jag vet att jag trivs bra.

Ted Andersson, sportchef:
– Martin lämnade oss för ett år sen som en av Sveriges bästa bandyspelare och han har haft ett fint utvecklingsår i Ryssland. Vi har haft kontakt kontinuerligt under säsongen och vi är oerhört tacksamma att Martin väljer att komma hem, han har ett väldigt stort hjärta för föreningen.

Texten är hämtad ur ett pressmeddelande från Västerås SK

Läs också