Spelarnytt: Albin Thomsen klar för Sirius

Albin Thomsen IK Sirius

Sirius värvar Albin Thomsen från svenska mästarna Villa Lidköping: “Det känns fantastiskt roligt, jag ser verkligen fram emot att representera Sirius”, säger den 20-årige anfallaren.

Sirius och Albin Thomsen är överens om ett tvåårskontrakt.
– Albin är en ung och ambitiös kille som är villig att ge allt för att utvecklas som spelare, precis i linje med vårt sätt att arbeta. Han är en skridskostark anfallare med bra skott och vi är glada över att han valde att komma till oss trots intresse från ett flertal andra klubbar, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius Bandy.

Thomsen lämnar moderklubben Villa Lidköping efter två säsonger i klubbens a-lag.
– Det har varit ett tufft beslut att lämna Villa men när Sirius blev ett alternativ så kändes det riktigt bra på alla plan och känslan nu är väldigt bra, säger Albin Thomsen.

Han debuterade i Elitserien redan som 17-åring, då iklädd Sandvikens svarta matchställ. Debuten spelades mot just Sirius och han stod för två mål i den matchen. Mycket har hänt sedan dess och efter två säsonger i Sandvikens a-lag (totalt tre säsonger i SAIK) vände han hem till Lidköping efter att ha slutfört studierna på bandygymnasiet i Sandviken.

– Ja jag känner såklart att jag har tagit kliv framåt sedan dess och jag tror verkligen att Sirius kommer vara en jättebra miljö för min fortsatta utveckling. Det jag känner att jag har utvecklat mest är mitt djupledsspel, något som jag ser som en av mina största styrkor på isen, säger han.

I augusti går flyttlasset till Uppsala och Thomsen känner att det är en bra grupp han kommer till.

– Som lag tycker jag att de spelar en väldigt rolig bandy som tilltalar mig och det är något jag vill vara en del av. Det känns också som att det är ett riktigt skönt gäng vid sidan av planen. Jag har även fått en väldigt bra bild av klubben i stort och det är en förening som verkligen vill framåt, säger han.

Läs också

Latest Posts

Läs också