Finalrepris på annandagen – så spelas Elitserien Dam 2021/22

Dambandy Villa Lidköping Västerås SK Foto Romus Ramström

För första gången någonsin blev Villa Lidköping svenska mästare på damsidan i slutet av mars och nu står det klart hur deras, och de sju andra lagens, väg mot ett nytt SM-slutspel ser ut.

Elitserien Dam genomförde säsongen 2020/21 på ett imponerande smidigt sätt med tanke på pandemin, men nu är blicken fäst på en ny säsong och en förhoppning om att fortsätta odla intresset för världens bästa dambandy. Inför säsongen 2021/22 är ambitionen, under förutsättningen att pandemin tillåter det, att dubbla publiksnittet på 151 personer från säsongen 2019/20, skriver Svenska Bandyförbundet i ett pressmeddelande.

– Ett långsiktigt önskemål från klubbarna är att spela fler matcher och därmed skapa ännu bättre förutsättningar för att synas mer. Den här säsongen är antalet matcher visserligen detsamma som tidigare, men vi har som ambition att dubblera publiksnittet på våra arenor och att fortsätta utöka antalet webbsända matcher – både via partners som Sportbladet och Bandypuls, men även i klubbarnas egen regi, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Precis som i fjol kommer Elitserien Dam att spelas över 17 omgångar, vilket innebär att de åtta lagen möter varandra två gånger samt att varje lag möter tre lag en extra gång inom de två så kallade ”poolerna”. Ambitionen är att spelschemat och omgångarna ska hänga ihop så långt det är möjligt och betoning har även lagts på att den sista grundserieomgången, ännu tydligare än tidigare, ska ha en gemensam starttid.

– Elitserien Dam tar avstamp mot en ännu mer professionell och sportsligt starkare verksamhet. Precis som vårens SM-final mellan Villa Lidköping och Västerås var ett utmärkt kvitto på detta så har dambandyn tagit enorma steg framåt under de senaste åren och nu hoppas vi få visa upp det inför en ännu större publik, säger Per Selin.

Premiäromgången i Elitserien Dam 2021/22:
Lördag 30 oktober:

Västerås SK – KS Bandy, ABB Arena

Skirö AIK – Sandvikens AIK, Hydro Arena

Lördag 6 november:

AIK Bandy – Mölndal Bandy, Gubbängens Skridsko- och Bandyhall

Villa Lidköping BK – Skutskärs IF, Sparbanken Lidköping Arena

Annandagsomgången:
Söndag 26 december:

Mölndal Bandy – KS Bandy, Åby Isstadion

Skutskärs IF – Sandvikens AIK, Skutskärs IP

Skirö AIK – AIK Bandy, Hydro Arena

Villa Lidköping BK – Västerås SK, Sparbanken Lidköping Arena

Läs också