Allsvenskan: Katrineholm däckade till premiären – Skjuts upp!

Den allsvenska premiärmatchen mellan Åby Tjureda och Katrineholm är uppskjuten.  Katrineholm har nio spelare nerbäddade i sjukdom. Det är ännu inte klarlagt hur vida laget drabbats av Covid-19 eller inte.
Sent på torsdagskvällen togs beslut att tillgodose deras önskan om att flytta fram matchen.
Att börja serien med en WO var inte vad vi tänkt oss, alla vill vi spela matcher.

Gemensamt har båda lagen enats om ett nytt speldatum , eftersom Åby har match fri helg innan så passar det oss bra, skriver klubben på sin hemsida.
Tisdag 23 november kl 19.00 är ny speldag och tid.

– Vi kan bara lyfta på hatten och tacka Åby/Tjureda för deras förståelse och bemötande i frågan. Vi kan själva föreställa oss hur svår frågan hade varit om det hade varit tvärtom och vi hade planerat en hemmapremiär, sålt biljetter och lockat publik och vi är synnerligen tacksamma för att de lyssnat på oss. Risken att vi behövt åka ner med ett halvt pojklag var ingen varken vi eller Åby var intresserade av och det gick snabbt och smidigt att hitta ett nytt speldatum, säger Martin Gustafsson, kommunikationsansvarig i Katrineholm Bandy.

– Nu får vi hantera den situationen som råder. Alla sjuka som har haft möjlighet har testat sig mot covid-19 och inväntar svar, så utifrån det får vi sikta in oss på hemmapremiären mot Ljusdal nästa helg och någon vecka därefter åka ner till Åby och bjuda på en rättvis och underhållande bandymatch.

Läs också