Tränarnytt: Michael Carlsson fortsätter träna Västerås

Michael Carlsson Tränare VSK och Förbundskapten

Michael Carlsson har varit huvudtränare för VSK Bandys herrlag sedan 2014, nu har han skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig 2+1 år. – Jag har världens bästa jobb och jag tycker att vi har mer att ge i laget, och vi har många saker att utveckla, säger Michael Carlsson.

Under de åtta säsonger som Michael Carlsson tränat herrlaget har det blivit två SM-guld på tre SM-finaler, två Svenska Cupen-titlar och två World Cup-titlar. Nu står det klart att han stannar minst två år till.

– Det känns bra, vi är i början på resan med den här gruppen. Framtiden ser väldigt spännande ut, och den vill jag vara en del av.

Förra säsongen blev det uttåg i kvartsfinal, i år uttåg i semifinal. Carlsson tror att det fortfarande finns utvecklingspotential i truppen.

– Jag tycker att vi visade i vintras att vi har väldigt hög nivå i allt vi gör, och ju mer samspelta vi blir och ju fler verktyg vi fyller verktygslådan med så kommer vi bara att bli bättre och bättre, säger Carlsson och fortsätter:

– Det är många som har kommit fram som tycker att vi spelar en rolig och offensiv bandy, det ger en energi när man får höra att supportrarna gillar det de ser. Sen går det ut på att vinna, så det är en kombination av allt som ska till.

Varför vill du stanna i VSK?
– Jag har världens bästa jobb och jag tycker att vi har mer att ge i laget, och vi har många saker att utveckla. När jag ger mig in i något så är det för att bli bäst, sen ska vi ha roligt på vägen, vara kreativa och tycka om det spel vi vill spela. Då får man ut mest av gruppen.

Michael Carlsson har Västerås SK som moderklubb och nu kliver han snart in i säsong nio och tio som huvudtränare, och har 18 säsonger som seniorspelare i klubben. Att VSK betyder mycket för Carlsson förstår man.

– VSK betyder allt egentligen. Klubben har alltid funnits med mig i hela mitt liv, det är klart att VSK ligger mig varmt om hjärtat. Jag gillar att jobba med känslor, det är då jag jobbar som bäst, och det får jag göra här i Västerås.

Läs också