Ekonomi: Västerås och AIK har klart med elitlicensen

I april har Västerås och AIK fått besked om att elitlicensen för 2022/2023 är säkrad kan VSK Bandy blicka framåt.

Beslut har fattats att de två kvarvarande föreningarna under granskning, AIK Bandy samt Västerås SK Bandy, beviljas elitlicens för säsongen 2022/2023.

Dessutom meddelas att Kalix bandy beviljas elitlicens då föreningen nu uppfyller reglerad formalia.

– För det första är det såklart väldigt skönt att vi kan presentera den här positiva nyheten. Det har varit ett hårt och gediget jobb som krävts för att ta oss hit där vi är idag, säger VSK Bandys ordförande Gisela Stockhaus via klubbens hemsida.

VSK Bandy har under säsongen legat under granskning för elitlicensen och man har därmed lämnat in grundliga rapporter under hela året till licensnämnden.

– Det som har legat till grund för det gedigna jobbet är att vi under några år haft en hård kostnadskontroll, att vi har fokuserat på marknadsarbetet och att vi fått stor hjälp av näringslivet och privatpersoner. Det är helt fantastiskt att vi under det här andra pandemiåret kunnat dubbla marknadsintäkterna.

– Det finns ett stort driv i klubben och vi har hittat tillbaka efter pandemin. Vi har börjat jobba med och utveckla våra koncept som tidigare varit väldigt lyckade, där är det viktigt att företag och näringslivet har hittat tillbaka till oss.

– Nu längtar vi efter en pandemifri säsong där vi kan fylla läktarna med publik, att vi kan besöka skolor i den omfattning vi vill och att vi kan fortsätta arrangera olika evenemang utöver våra matchevenemang.

Läs också