Spelarnytt: Frillesås värvar nytt från Värmland och Småland

August Klang tv och Gustaf Rohm tj.

Frillesås presenterade i kväll två nyförvärv till lagbygget inför kommande säsongen. Det försvaren Gustav Rohm och mittfältaren August Klang.

Hallänningarna fortsätter med att föryngra truppen precis som inför säsongen som nyligen avslutades. Tillkommande säsong tappar man Marcus Hillukkala och Markus Kumpuoja som blir 36 och 35 år till nästa säsong. Marcus Hillukalla lämnar efter sig en plats i backlinjen medan Markus Kumpuoja växlade med Karl Tagesson på mittfältet och som halv under säsongen.

Gustaf Rohm, 23 år, har under säsongen spela libero för moderklubben Boltic. Dessförinnan men har även spelat för IFK Vänersborg som junior och då som anfallare. Gustafs främsta styrkor är speluppfattningen och hans placeringssäkerhet. Frillesåstränaren Jesper Larsson har haft koll på Gustaf under säsongen och sett egenskaper som han gillar. En spelare som pushar och driver laget.
Kontraktet lyder på 2 år. Gustaf studerar till Socionom i Karlstad och avser och hoppas att kunna fortsätta det framöver på Högskolan i Halmstad.

Mittfältaren/halven August Klang, 21 år, lämnar även han sin moderklubb. August har spelat seniorbandy med Vetlanda sedan säsongen 2020/21 och har hunnit med över 100 matcher i elitserien och var och spelade hem SM-Guld för P18 2018 och 2019 och SM-Silver 2019 med J19.
Kontraktet är skrivet som 1+1 år.

Frillesås trupp är nu tio spelare och jobbar vidare med truppen bland spelare från senaste säsongen som ännu inte har kontrakt och även med nya spelare.

Läs också