Spelarnytt: Alexander Härndahl klar för Sirius

Foto: Johnny Helmersson, Sirius Bandy

Sirius Bandy har gjort klart med säsongens första nyförvärv. 20-årige Alexander Härndahl värvas från finallaget Villa Lidköping. Kontraktet är skrivet på två raka år.

Det är nu klart att Alexander Härndahl värvas från Villa Lidköping. Härndahl blir klubbens första nyförvärv inför kommande säsong.
– Det är kul att det äntligen är klart. Det känns skönt att veta vad man ska göra de två kommande åren. Det har varit mycket att fundera på men skönt att det i alla fall är klart, säger Alexander Härndahl.

Det har spekulerats en hel del sedan det blev klart att Härndahl lämnar Villa och det har funnits flera klubbar som visat ett stort intresse. Till slut föll valet alltså på Sirius Bandy och Uppsala.
– Sirius verkar vara en väldigt professionell förening och det känns som att de tar hand om sina spelare. Sedan lockade Uppsala som stad mycket, jag funderar på att börja studera nu till hösten så det har vägt in också. Sirius är också ett väldigt bra lag med många unga hungriga spelare och ett skönt gäng så allt känns bra med Sirius, säger han.

Så sent som för en månad sedan var han med och mötte Sirius i kvartsfinalserien mellan blåsvart och Villa och han är imponerad över hur Sirius har utvecklats under de senaste säsongerna.
– Sirius har ju varit på gång i flera säsonger nu och det känns som att laget är redo att ta nästa kliv och den resan vill jag vara med på. Sirius är ett väldigt spännande lag och det ska bli väldigt kul att bli en del av det, säger han.

Läs också