Spelarnytt: Villas Alexander Karlgren nästa nyförvärv för Sirius

Alexander Karlgren Foto Johnny Helmersson, Sirius Bandy
Sirius Bandy har gjort klart med säsongens andra nyförvärv. 21-årige Alexander Karlgren värvas från Villa Lidköping. Kontraket är skrivet på två raka år.

Nyss kunde vi presentera säsongens första nyförvärv, Alexander Härndahl — Nu kan vi stolt presentera ännu ett nyförvärv. Det är nu klart att Alexander Karlgren värvas från Villa Lidköping.

– Det känns jätteskönt att det är klart. Det har varit mycket funderande de senaste veckorna men det är som sagt skönt att det är klart nu, säger Alexander Karlgren.
Det har ryktats en hel del i media och i bandysverige sedan det blev klart att Karlgren lämnar Villa och det har funnits flera klubbar som visat ett stort intresse. Till slut föll valet alltså på Sirius Bandy och Uppsala.
– Det känns som att Sirius är på gång, de vill satsa mer nu och är ett hungrigt och skönt gäng. Jag är riktigt taggad på att börja spela med Sirius, säger han.
Nyligen presenterade klubben säsongens första nyförvärv, Karlgrens tidigare lagkamrat Alexander Härndahl som även han lämnar Villa för spel i Sirius. Något som måste vara skönt när man kommer till ett nytt lag och en helt ny stad.
– Ja men det är en trygghet men jag tror att man kommer komma in i det snabbt. Det känns ju som ett skönt gäng där alla hänger med varandra, säger han.
Bilden han har hunnit få av Sirius är bara positiv.
– Ja, det känns som en väldigt seriös förening och ett lag som verkligen vill bli bättre och det vill jag med, så jag tror vi passar väldigt bra där, säger han.
Klubbchef Jimmy Helmersson om de senaste nyförvärven Alexander Härndahl och Alexander Karlgren.
– Vi är väldigt nöjda över att de valde oss av alla alternativ. Det är inte här de får bäst betalt men de uppskattar de sportsliga förutsättningarna vi kan erbjuda dem. Vi har visat att man som ung spelare i Sirius kan utvecklas till bland de bästa i landet och nå landslaget. De passar perfekt in i vår spelarprofil och de kommer snabbt komma in i laget och bli en del av den fina sammanhållning som finns, säger Jimmy Helmersson.

Läs också