Allsvenskan: Inga problem för Gripen i premiären

Premiäromgångens största publik 660 åskådare såg Nässjö överraskande bortabesegra Motala. Efter 0-2 i halvlek ådrog sig Motalas Fredrik Lönn grovt matchstraff i samband med en bentackling i den 52:a matchminuten. Strax därefter drog Motala på sig ytterligare två tiominutersutvisningar. I det numerära överläget ökade Nässjö på till både 0-3 och 0-4 genom matchens tremålsskytt Oskar Henriksson. Matchen slutade 3-6 till smålänningarna som i och med segern i segern fått en helt annan start på säsongen jämfört med i fjol. Kan det räcka till elitseriekval?

Katrineholm kom i kapp ett 0-5-underläge hemma mot Haparanda och lyckades få med sig en poäng i premiären. Efter tio minuter tog hemmalaget time-out då ledde Haparanda med 0-3. Kvitteringen stod tvåmålsskytten Niklas Eriksson för.

Norrgruppens seriesegrare i fjol var Örebro. Det blev en oväntad jämn bortamatch mot Selånger. Seger, men bara med 1-2.

Allsvenska nykomlingen UNIK besegrade Borlänge med 2-5 (1-3) inför 120 åskådare. Patrik Allansson-Roos blev tvåmålsskytt för Borlänge medan UppsalaNäs IK hade fem olika målskyttar.

Inga problem för Gripen i premiären

Södra allsvenskans storfavoriter Gripen vann hemmapremiären mot Jönköping inför 560 personer. Det blev hela 11-1 (70-0) för hemmalaget från Trollhättan. Fredrik Källqvist blev fyrmålsskytt och Johan Grahn gjorde två mål för hemmalaget.

Allsvenska nykomlingen Surte tog emot Åtvidaberg och tog ledningen redan i tredje matchminuten genom Daniel Rydén på matchens första hörna. Åtvidaberg vände och gick upp till en ledning med 1-4 före första halvlek var slut. Jesper Jacobsson och Jesper Åkerlund var inblandade i samtliga fyra mål som målskyttar eller framspelare. Surte vände på matchen under andra halvlek. Carl-Oscar Bridholm reducerade till 2-4 för Surte och Åtvidaberg tog en time-out knappa kvarten in i andra halvlek. Det hjälpte inte Åtvidaberg från att förhindra Surtes återhämtning. Innan slutsginalen löd hade Johan Röhr gjort två mål och matchen slutade 4-4 inför knappa 200 åskådare.

Dramatisk match mellan Lidköpings AIK och Blåsut inför 230 åskådare. Lagen följdes åt, men inte ens när LAIK gick upp till 6-3 var matchen avgjord. Blåsut kom i kapp och i 89:e matchminuten gjorde Niclas Andersson det avgörande 6-7 målet.