Elitseriekvalet
Det blev segrar för kvallagen från elitserien i fredagens matcher. GAIS vann stort mot Katrineholm. Tony Eklind gjorde fyra mål för GAIS som vann med 13-0.

Kalix besegrade Tillberga i en målrik match som svängde rejält. Kalix såg ut att gå mot en bekväm seger och ledde med 3-1 i halvtid. Under andra halvleks första femton minuter vände Tillberga till en ledning med 3-5. Då tog Kalix en lyckad timeout och lyckades vända till seger med 8-6. Johan Sundqvist tremålsskytt för Kalix och lika många mål gjorde junioren Robin Andersson för Tillberga.

Ljusdal besegrade Gripen Trollhättan med uddamålsseger 4-3 efter 2-2 i halvtid. Kalle Mårtensson gav Ljusdal ledningen rean efter fem minuter. Gripen kvitterade genom Henrik Kohren (35). Jonas Pettersson återgav Ljusdal ledningen på straff (41) som Lasse Karlsson kvitterade för Gripen alldeles före halvtidsvila. Det dröjde ända till 65:e matchminuten innan Ljusdal återigen tog ledningen i matchen. Målskytt var Kalle Mårtensson som gjorde sitt andra mål för matchen. Även Jonas Petersson blev tvåmålsskytt då han på en hörna ökade på till 4-2 (78). Gripen reducerade till 4-3 genom Johan Grahn, men reduceringen kom försent för Gripen. Gripen har två raka förluster, men seger mot Katrineholm i båda matcherna och seger i returen hemma mot Ljusdal kan innebära att Ljusdal degraderas till Allsvenskan och Gripen spelar i Elitserien kommande säsong. Gripen och Katrineholm möts på söndag medan GAIS tar emot Ljusdal i Ale Arena.

Sirius slog som väntat Nässjö, men det satt hårt åt. Nässjö tog ledningen genom Oskar Henriksson (4). Viktor Broberg kvitterade (12), men Nässjö och Fredrik Söderberg replikerade till 1-2. Sirius vände på matchen och gick upp till 5-2. Nässjö gav inte upp utan reducerade genom Viktor Lindqvist och Fredrik Rinaldo till 5-4. Då klev Viktor Broberg fram och gjorde både 6-4 (66) och 7-4 (68) för hemmalaget inom loppet av tre minuter. Men Nässjö lät sig inte knäckas. Efter timeout lyckades man reducera två gånger på hörnor genom Henrik Esserius (85)och Jesper Henriksson (87). Med tidstillägg återstod det då sju minuter med uddamålsledning, 7-6, för Sirius. Nässjö lyckades dock inte få till en kvittering utan Sirius inkasserade två poäng och har nu tre poäng medan Nässjö inkasserade sin andra raka förlust. Nässjö möter Tillberga på söndag medan Sirius tar sig an Kalix i gruppen.