Örebro SK slog favoriterna

Kareby vann hemmapremiären mot Härnösands AIK med klara 11-0. (5-0). Johanna Guststafsson coh Camilla Johansson blev tremålsskyttar. Tuff start för Härnösand som i morgon möter Västerstrand i Karlstad. I dagens andra match vann AIK klart mot IFK Nässjö. Anna Lundin blev tremålsskytt och slutresultatet blev 5-1 (4-1).

I herrarnas södra allsvenska grupp så delade Jönköping och Otterbäcken på poängen. Jönköping hade 4-2 i inledningen av andra halvlek, men Otterbäcken gav inte tapp. Kvitteringen kom efter 82 minutersspel. Otterbäcken hade möjligheter att ta ledinngen på två hörnor i slutet av mtachen.

Surte vann som väntat borta mot Blåsut. Det blev til slut 7-4. Blåsut tog ledningen och det dröjde drygt tjugominuter innan Fredrik Källqvist gjorde mål. Lasse Karlsson kvitterade på straff och Marcus Hillukkala gav Surte ledningen på hörna. Därefter gick Surte upp till en klar 6-1 ledning. Då slappnade Surte av och Blåsut närmade sig, men kom inte närmare än 6-4.

Tranås BoIS hade inga problem med att vinna över Mosseruds GF. Det blev solklara 9-2 (5-0) på Bredstorps IP. William Sjöberg gjorde inte mindre än sex mål för Tranås.
Gripen och GAIS sina matcher som väntat mot Åtvidaberg och Lidköpings AIK. GAIS vann med klara 14-1 borta mot LAIK. Åtvidaberg klarade sig lindrigare undan med en förulst på 6-9 i Trolhättan.

Örebro SK tog revansch på sig själva efter söndagens förlust mot Kalix. Örebro vann med 8-6 över seriefavoriterna Ljusdal efter att ha vänt ett 3-4 underläge till ledning med 8-4! Ljusdal putsade till siffrorna i slutminuterna med två snabba mål.

Kalix vann komfortabelt mot Borlänge. Det blev 11-4.