Blytung seger för Gripen och Sirius vände till seger

Gripen LLjusdal LElitkvalet inleddes med att publikfavoriterna Gripen besegrade Ljusdal med 4-0 inför 1 608 åskådare.

Ljusdal såg stabilt ut och såg ut att ha ett litet grepp på Gripen i första halvlek. Det var Gripen som gick halvtidsvila med 1-0 efter mål av Johan Grahn. Johan ökade på till 2-0 och matchen gled sakta men säkert i från Ljusdal och Jens Eklind och Mattias Jansson fastställde slutresultatet till 4-0. Ljusdal hade svårt att komma till avslut på Gripen.

Skön och viktig seger för Gripentränaren Magnus Nordin.
– Bra start på kvalet, självklart. Tyvärr räcker inte bara två poäng, kommenterar Magnus skämtsamt, så det är bara att släppa den här fighten imorgon bitti och förbereda för Sirius borta.

Falu BS LSirius smFalu BS gav Sirius en riktig match i kväll. 600 personer trotsade prisutdelningen av VM-silvret till de svenska skidstafettdamerna i Falun i kväll och tog sig till Karlsbyheden för elitkval.

Det var Falun som tog ledningen med 1-0 eter nio minuter genom Michael Pettersson. Siriusstjärnan Mattias Hammarström kvitterade till 1-1 före halvtidsvila, men Falu BS återtog ledningen direkt i andra halvlek genom Joakim Hedberg! Sirius rejält i brygga, men ytterligare ett mål av Mattias Hammarström och ett äkta hattrick av Patrik Johansson så vände Sirius till en ledning med 2-5. David Forssell putsade till siffrorna för Falu BS till 3-5.

Ilja Grachev  spelade fram till två av Siriusmålen om den tröga inledningen:  – Vi var väl lite kvalnervösa i början av matchen, jag menar Falun hade allt och vinna medan vi hade all press på oss.

– Skönt att vi kunde vända på steken och gå vi vinnande ur kampen, även om det var väldigt liten plan och svårt att se bollen!

Nässjö LTillberga LNässjö fick en riktig drömstart av elitkvalet när man redan efter 30 sekunder tog ledningen mot Tillberga genom  Oskar Henriksson inför nära 600 åskådare. Tillberga kom tillbaka och vann.

När en halvtimme var spelat av första halvlek var dock den förväntade ordningen återställd. Tillberga ledde matchen med 4-1 efter mål av först Robin Andersson och därefter tre mål av Andreas Hammarbäck. Nässjö fick ett nytt litet hopp när William Hallberg reducerade till 2-4 strax före halvtid. Passningen svarade PG Gustavsson Thulin för. PGs svarade för Nässjös båda målgivande passning i matchen.

I andra halvlek utökade Tillberga ledningen och vann tillslut med 2-7. Pekka Rintala gjorde ett av målen. Jesper Nywertz blev tvåmålsskytt och var nöjda med dagens match. – Ja men absolut, 7-2 var precis den starten vi behövde!
Tillberga fick tre spelare skadade. Jesper Flodström tvingades kliva av matchen efter trettiominutersspel. Tre skadade är det allvarliga skador? Nej det vet jag inte, två fick sy men kan nog spela nästa match, trodde Jesper.

Katrineholm NyKungälvSMGruppfavoriten IFK Kungälv hade inga problem i bortamötet mot Katrineholm. Matchen slutade med klar seger med 8-4 för Kungälv.

Kungälv gick upp till en 6-1-ledning strax före halvtidsvila efter bland annat två mål av Mikael Lindberg.
Två reduceringsmål av Katrineholm till 6-3 gav dock ett litet hopp för de 820 åskådarna på Backavallen. Hoppet grusades något då Lukas Persson steg fram och gjorde ett av sina tre mål i kväll och ställningen var 7-3. Nils Wikström reducerade  för Katrineholm 7-4 men kom inte närmare än så. Lukas Persson fastställde slutresultatet till 8-4.

Övriga målskyttar  Katrineholm Fredrik Öjdahl, Robin Hellqvist och Linus Doktare. Kungälv: Axel Ekholm, Robin Mohlen och Fredrik Johanson för Kungälv.