Bandy-VM: Nerv mot Kazakastan

17 Daniel Mossberg (2)Seger, men det blev nerv i matchen efter att Sverige föll samman i inledningen av andra halvlek. Kazakstan hämtade in 0-5 till 4-5.

VM2015 Sverige satte lite högre tryck i skridskoåkningen i dagens match mot Kazakstan och spelade riktigt bra. Det stod också 5-0 i halvtid. Andra halvlek klev SVerige in på en skridsko och VM-debutanten släppte in ett par enkla  mål. Plötsligt så hade Kazakstan smygit närmare och ställningen var 5-4 efter kvarten spelade  i andra halvlek.

– Vi tycker väl att första halvlek är okej. Vi tappar koncept helt i början av andra.
Det får några billiga mål och vi blir stressade, sa förbundskapten Jonas Claesson som tog time-out efter Kazakernas reducering till 5-4. Där sa Jonas att man
skulle spela efter de linjer man bestämt och ta det lugnt. Då kommer det.

Så blev det också. Kazakstan drog på sig tre utvisningar. Under de tre utvisningarna gjorde Sverige  också tre mål.

Målvakten Joel Othen fick göra VM-debut. Matchen började bra med att få hålla nollan i första halvek, men släppte in  flera mål i inledningen av den andra.
– Det var olyckligt. Någon borde han ha tagit, sa Jonas Claesson till TV12 efter matchen.

– Christoffer Edlund fick spräcka sin målnolla i turneringen med två straffmål och ett spelmål.
– Johan Esplund spelade efter att ha varit sjuk tidigare i veckan. Johan gjorde två mål och spelade fram till ett.