Allsvenskan: Bra med publik på Backavallen och Lugnet i norr!

4 145 åskådare såg Annandagsbandy i den norra allsvenskan. Flest var det i Katrineholm där drygt 1 700 åskådare var på plats. Ljusdal är fortsatt i topp när serien vänder.

Tellus LietnGustavsberg SKlas Nordström var tillbaka på isen när Tellus och Gustavsberg gjorde upp i stockholmsderbyt. Norrgruppens målfarligaste anfallare Klas gjorde hela sex mål i söndagens match som Tellus vann med 7-5. Tellus är på kvalplats till Elitserien medan Gusavsberg är var på kvalplats för att klara nytt allsvenskt kontrakt.

KatrineholmUNIK SDet var mycket folk på flera av matcherna i lördagens norrgrupp. 1 735 personer var på Backavallen och såg Katrineholm besegra UNIK med 6-4 efter hela 6-1 redan i halvtid! Katrineholm passerade UNIK i den norra allsvenskan och ligger på tredje plats.

Falu BS LBorlänge LPå Lugnet i Falun var det 1 246 personer som såg Borlänge besegra Falu BS med 1-4 (0-3). En viktig seger för Borlänge som har haft det trögt med poängskörden under första hälften av seriesäsongen. Borlänge fick en bra start och ledde med 0-3 redan efter 20 minuter. Falu BS är tabellfyra två poäng efter Tellus och Katrineholm. Borlänge återfinns i mitten av tabellen på sjude plats fem poäng efter elitkvalet.

Haparanda 211 40smLjusdal LSerieledande Ljusdal bortabesegrade HaparandaTornio med 4-6 (3-3). Pär Törnberg blev något av matchvinnare när han gjorde både 3-4 och 3-5 i andra halvlek. Daniel Skarps stod för båda passningarna till Pär. Haparanda är fem poäng från elitkval. Haparanda har möjlighet att börja återhämtningen på nyårsafton då det är retur när serien vänder.

DjurgårdenHelenelundDjurgården tog säsongens första seger i derbyt mot Helenelund efter seger med 5-2 (1-1). Tom Clahr blev tvåmålsskytt för Djurgården. Båda lagen är kvar på nedflyttningsplats i norrgruppen och är tre poäng efter Gustavsberg som är närmast ovanför kvalstrecket.

Rättvik LVästanfors LMarkus Karlström blev matchvinnare för Rättvik när Västanfors besegrades med 5-3 (4-2). Markus gjorde tre mål
i matchen. 4-2-målet före halvitdsvila och 5-2-målet när mindre än tio minuter återstod var två viktiga mål
för Rättvik. Med segern hakar på Rättvik kampen om att nå elitkvalplats.