VM: Vitryssland slog Norge!

BLR xs Nor xsAndrey Kabanov blev fyramålsskytt för Vitryssland när Norge besegrades med 7-5

VM 2016Vitryssland har tagit ett kliv i bandyn medan Norge väntar på att den nya unga löftena ska ta vid för de finns. I fjol vann Norge med 9-5 i gruppspelet och med hela 16-6 i matchen om femteplats.
I år startade det betydligt tyngre. Fredrik Randsborg gav Norge ledningen redan efter fjärde minuten på en hörna.  Men Vitryssland replikerade omgående på en hörna och tog även ledningen med 2-1 på ytterligare en hörna genom  Andrey Kabanov som även ökade på till 3-1 på matchens första spel mål. Marius Austad reducerade före halvtidsvila  genom Marius Austad.

Tung start i andra halvlek för norrmännen. Mikhail Pashnev gjorde 4-2 bara några minuter in på andra halvlek och än tyngre skulle det bli för norrmännen.  Andrey Kabanov ökade på till 5-2, ännu ett hörnmål. Nikolai Jensen reducerade visserligen till 5-3, men Vitrysslands specielle målgörare Andrey Kabanov ökade på till 6-3 på straff bara minuten senare.
Norge tog timeout. Den gav effekt. Två norska hörnor omgående och bara fem minuter så blev reducerade Fritiof Hagberg till 6-4 när ca 15 minuter återstod av matchen. Men istället för yterligare reducering så drog Norge på sig ytterligare en utvisning och  Vitryssland ökade på till 7-4. Norge reduceringsmål kom visserligen till 7-5 genom Christian Waaler men målet kom försent.

Vitryssland – Norge 7-5 (3-2)
Mål, Vitryssland: Andrey Kabanov 4, Sergey Yusupov, Mikhail Pashnev, Roman Nikitenko.
Norge: Fredrik Randsborg, Marius Austad, Fritiof Hagberg, Christian Waaler, Nikolai Jensen.
Utvisningar: Vitryssland 2×10  Norge 6×10