VM: Sverige besegrade Finland

Swe Xs Fin xsSverige besegrade Finland med 9-1.  Simon Jansson blev tvåmålsskytt i sin VM-debut. En fartfylld första halvlek där Sverige gick till halvtidsvila med 3-1. Ett tidigt svenskt mål i andra halvlek sänkte spelkvalitén och det blev en bekväm blågul seger.

De svenska debutanterna Joakim Andersson och Simon Jansson gav Sverige ledningen med 2-0 i en fartfylld och välspelad första halvlek. Joakim Anderssons mål var ett isskott från distans som den finske målvakten Kimmo Kyllönen får ta på sig. Strax innan hade Finland ett farligt skott som dock inte gick på mål.
Simon Janssons 2-0-mål var riktigt vackert av Simon i samarbete med Per Hellmyrs. Firma Erik Pettersson och Christoffer Edlund satte full fart efter en spelvändning Christoffer Edlund målskytt.

Finlande reducerade på sin första hörna. Mikko Rytkönen målsskytt. Strax efter det skapade Samuli Helavuori och Sami Laakonen ett farligt läge som dock gick till en resultatlös hörna.

Spelkvalitén sjönk i den andra halvlek efter att Sverige ökade på tidigt genom Andreas Westh på en hörna. Simon Jansson höll sig fint framme på en hörnretur till 5-1 i 57:e matchminuten. Sverige kontrollerade och ökade på till 6-1 på ett spelmål när Joakim Andersson tog sig runt på högeranten och spelade fram Erik Säfström framför mål. Finland mattades i slutet av matchen och Sverige ökade på ledningen i slutet och vann bekvämt. Olof Englund gjorde 7-1 på en hörna och Christoffer Edlund gjorde 8-1 och Joakim Andersson avslutade målskyttet med 9-1.

Sverige – Finland 9-1 (3-1)
Målskyttar, SVerige: Simon Jansson 2, Christoffer Edlund 2, Erik Säfström, Joakim Andersson 2, Olof Englund
Finland: Mikko Rytkönen
Utv: Sverige 1×10 Finland 1×10
Publik: 2 300