VM: Dramatik i prestigematchen mellan Vitryssland och USA!

BLR xs USA sxMånga mål och dramatik när Vitryssland och USA drabbades samman. Den svenske domaren Roland Fager hade mycket  att stå i.  Det blev tillslut seger för Vitryssland med 7-6.

VM 2016

• – Vilken match! RockNroll rakt igenom, kommenterade Kevin Brown matchen.

–  Efter gårdagens besvikelse samlar vi verkligen ihop lagmoralen och går ut som ett helt annat lag idag. Vi öppnar matchen svagt men har ändå en känsla av att vi kommer göra många mål. ”Flest mål vinner” kanske inte låter så glamoröst men synnerligen roligt för publiken.

– Men tre man kort hos Vitryssland och en attackerande USA så var det nog många som trodde att vi skulle skrinna av planen med poäng eller till och med vinst. Chanserna vill inte riktigt in, en straffmiss, bra skott lägen som följdes upp av bra målvaktspel så idag har vi inte marginalerna på vår sida. Men faller absolut med flaggan i topp. Jag är jättestolt över min egna och lagets insats, trots att det inte blev något mål från min sida så var jag inblandad i de flesta och ordnade två straffar.

En målmässigt jämn match och en riktig prestigematch mellan Vitryssland och USA.  Vitryssland fick bästa möjliga start med tvåmålsledning inom loppet av fyra minuter och ställningen  var 2-0 redan efter lite drygt fem minutersspel. Målskyttar Sergey Yusupov och Roman Nikitenko.  USA tog sig samman. På en straff reducerade först Peter Knutson efter sexton minuter och därefter kvitterade Daren  Richardson till 2-2 bara ett par minuter senare.

Mickael Lickteig gav USA ledningen i den 26:e matchminuten. Före halvtidsvila kvitterade Vyacheslav Brachenko på en  hörna.

Tung inledning för USA även i den andra halvleken när Roman Nikitenko återgav Vitryssland ledningen till 4-3.  Vitrysslands måkslytt för dagen Sergey Yusupov ökade på till 5-3 tio minuter senare.

USA tog timeout direkt efter målet, men bara 30 sekunder senare fick Vitryssland en straff och Artem Starodid ökade  på till 6-3 när 25 minuteråterstod. Mickal Lickteig replikerade dock direkt och reducerade till 6-4. Målgörandet f och målen duggade tätt i andra halvlek.

I den 72:a matchminuten slog Vitrysslands och VM-turneringens skyttekung(!) Andrey Kabanov till och ökade på till  7-4 på en hörna (72). Två minuter så var återdags för USA att reducera. Målskytt Michael Carman.
Vitryssarna drog på sig två utvisningar och när tio minuter (+2,5 tillägg) återstod och USA fick ett gyllene tillfälle  att reducera när man fick en straff. Men Daren Richardson brände denna, men det dröjde bara två minuter ytterligare innan Vitryssland  drog på sig ännu en utvisning och USA fick ännu en straff. Denna gången satte Mikael Lickteig straffen i mål till 7-6.  USA fick dessutom fortsätta med numerärt överläge med två man.

I den 85:e matchminuten fick Vitryssland en straff(?) som man dock missade. Samtidigt drog Vitryssland på sig ytterligare en utvisning
för spelsabotage. Dessutom drog Vitryssland på sig ytterligare en utvisning på tilläggstid (fyra minuter återstod på tilläggstiden). Trots det numerära överläget så lyckades inte USA få till en reducering mot gruppsegrarna Vitryssland.