VM: Finsk forcering nådde inte ända fram mot Kazakstan

Kazakstan Fin xsKazakstan – Finland. Mötet mellan de två lagen som förväntas mötas i den kommande bronsmatchen. Det blev Kazakstans nionde raka seger mot Ville Altonens Finland i VM-sammanhang.
– Vi hade några bra perioder genom hela matchen. Framför allt i andra. Vi hade bra snack inför andra och fick till det bättre och gjorde saker som vi hade pratat. Åter lite svårt att skapa mål chanser och släpper lite för enkla mål.

VM 2016En första halvlek där Kazakstan ägde mycket boll och spelade stabilt defensivt. Kazakstan tog ledningen i matchen när Rauan Issaliev fick bollen till skänks då Teemu Määtä fick ett felskär och föll i den 19:e matchminuten. Dessförinnan hade Kimmo Kyllönen fredat egen kasse med en fin räddning då Sergey Puchkunov hade en farlig målchans för Kazakstan.

Finland hade fortsatt svårt att äga bollen i offensiven i fösta halvlek. När man så drog på sig två utvisningar i slutet av första halvlek fick Kazakstan bra tryck och hade flera chanser att öka på till 2-0. När så Kazakstan fick straff kom också tvåan även om Kimmo Kyllönen var nära att rädda det välplacerade skottet från Anatoly Golubkov.

Finland lyfte spelet i andra halvlek lyfta av ett tidigt reduceringsmål av Janne Rintala. Kazakstan fick försvara sig mer och åkte på ett par utvisningar vilket öppnade för fortsatt offensivt finskt spel. Finlands kvitteringsmål kom också följdriktigt genom Mikko Lukkarila i den 65:e matchminuten. Dessvärre för Finlands del fick Kazakstan straff direkt i anfallet efter. Antaloly Golubkov satte bollen säkert tillvänster om Kimmo Kyllönen.  Dmitry Zavidovski ökade därefter på till 4-2 och Antoloy Golubkov gjorde sitt tredje mål på en hörna till 5-2. Ett litet annorlunda hörnmål. Antoloy tar emot hörninlägget lyfter upp bollen och på volley träffar bollen som studsar via isen upp högt i mål bakom en chanslös Kimmo i den 82:a matchminuten.

Trots 5-2 och hopplöst läge så gör Finland ett ärligt och härligt försök att hinna i kapp. Finland lyckas få till en positiv avslutning med två sena mål. 5-3 Juho Liukkonen 89:e mathcminuten på ett frislag och ett sisu-mål av Sami Laakonen som jobbar in 5-4 i en rörig situation i straffområdet i den 90:e matchminuten.