VM: Sverige slog Ryssland

Ryssland Swe XsSverige slog Ryssland och blev gruppvinnare. Sverige gick till halvtidsvila med 5-0. Efter chockstart av Ryssland i andra med tre snabba mål så vann Sverige till slut med 6-3.

– De var som alltid en gigantkamp mellan båda lagen, kommenterade Martin Johansson matchen.
Bra svensk spel men ni fick fullt upp i början av andra?
– Ja vi gjorde en riktigt bra första halvlek dock så blev starten i andra lite olycklig då vi hade lite för korta anfall samtidigt som dom var effektiva när dom fick lägena. Dock så var de starkt av oss att vända tillbaka och avsluta med 39 minuterna riktigt bra spel igen.

Sverige dominerade stort under första halvlek. Med gott skytte med tre mål på hörna av de fyra Sverige hade i första  halvlek. Det ryska försvarsspelet stämde inte riktigt under första halvlek samtidigt som det svenska försvarsspelet fungerade riktigt bra.

Ryssland fortsatte den andra halvlek som man avslutande den första genom att sätta högt tryck på svenskarna. Sverige hade svårt att hålla tag i bollen  och Ryssland kom med tunga anfall. Reduceringarna lät inte vänta på sig. Tre snabba mål under de sju första minuterna i
andra halvlek. Målskyttar Evgeny Dergaev, Maxim Ishkeldin och Evgeny Ivanushkin.

Ryssarnas offensiv kom av sig något och Sverige fick hålla i bollen men hade ingen anledning att dra upp tempot i spelet.
Daniel Mossberg avgjorde matchen framspelad av Christoffer Edlund som plockade en lång djupsledsboll.

Svenn Olsson fortsatt obesegrad i VM-sammanhang som förbundskapten kommenterade matchen:
– Fantastiska första 45 minuterna både offensivt och defensivt!! – Dum start andra men vi vrider tillbaka och vinner rättvist!

Adam Giljam fick rött kort och blir sannolikt avstängd minst en match.