VM: Ryssland klara för final

RysslandKazakstanRyssland har aldrig förlorat mot Kazakstan i bandyns VM-sammanhang. Det blev också rysk seger i årets semifinal och Ryssland  klart för final. Sex mål för Kazakstan räckte inte…

IMG_6853Rysslanda tog kommandot på Trudstadtion i semifinalen mot Kazakstan.  Redan i den första matchminuten fick ryssarna hål på Kazakstan genom Maxim Ishkeldin framspelad av Pavel Bulatov.  Ett lyft över den Kazakstans försvar. Rauan Issaliev var så när att kvittera i den femte matchminuten när han i straffområdet var nära att styra bollen i mål.  2-0 kom i den åttonde minuten då Evgeny Ivanushkin tog bollen från en försvarsspelare och på egen retur satte bollen i mål. Målet kom i numerärt överläge då Sergey Gurchakov visats ut av domare  Roland Fager.

Kakastan replikerade till 2-1 när Rusian Galyaudinov hittade fram med en fin passning till Kazakstans specielle målskytt Sergey Pochkunov i den tolfte minuten.

Ställningen 2-1 höll sig i tio minuter och spelat var spelmässigt jämnt i tjugominuter innan ryssarna gjorde tre mål på bara lite drygt två minuter!  Målen gjordes i tur och ordning av Sergey Lomanov, Yury Shardakov och Evgeny Ivanushkin. Sergeys mål kom återigen efter ett lyft över Kazakstans mittfält.

Ställningen var 5-1 till Ryssland efter  23 minuters spel och Kazakstan tog time out. Den gav effekt direkt. Det dröjde bara tio sekunder så reducering till 5-2  genom Pavel Dubovik efter en snygg soloprestation.

Yanis Befus såg dock till att Kazakstans glädje blev kortvarig och ökade på ryssarnas ledning till 6-2 bara två minuter senare. Igor Larianov blev Rysslands sjätte målgörare i den 36:e matchminuten när han gjorde 7-2 efter en fin framspelning Alan Dzhusoev.

Matchen var förstås avgjord i halvtid och ställningen utökades till 8-2 direkt i andra halvlek när Yuri Vikulin på en hörna.
Roland Fager dömde straff för Kazakstan som Roman Chernyk räddade i det ryska målet. Roland Fager dömde straff lite tidigt för Kazakstan gjorde mål i situationen men det var dömt för den resultatlösa straffen.

Matchen slutade I matchen noterades två tremålsskyttar Segey Lomanov i Ryssland och Sergey Pochkunov i Kazakstan. Kazakstan noterades för flest hörnor, men ryssarna var effektivare även här. Två hörnmål på sina sex hörnor. Medan Kazakstan gjorde ett mål på sina åtta hörnor.

Ryssland i final mot Sverige eller Finland. Medan Kazakstan ska försvara sitt VM-brons mot förlorarna i den andra semifinalen.

Matchfakta
Ryssland – Kazakstan 16-6 (7-2)
Mål, Ryssland: Sergey Lomanov 3, Igor Larianov 2, Yanis Befus 2, Evgeny Ivanushkin 2, Yury Shradakov 2,  Alan Dzhusoev 2, Maxim Ishkeldin, Yuri Vikulin, Pyotr Zhakaraov.
Kazakstan: Sergey Pochkunov 3, Rauan Issaliev, Pavel Dubovik,  Dmitry Zavidovski
Utvisningar: Ryssland 1×10, Kazakstan 1×10
Straffar: 1-0  Straffmål: 1-0
Hörnor: 6-8 Hörnmål: 2-1
Trudstadion, -3 grader. Solsken. Vind längs planen.
Publik: 4 217