Finland: JPS slog HIFK – ”En överraskning”

I kväll inleddes slutspelet med de första kvartsfinalmatcherna. Kvartsfinalserien spelas i bäst av tre med en eventuell tredje match på söndag.

JPS svarade för en liten överraskning när Helsingfors IFK besegrades med 3-2 på bortaplan i den första matchen i kvartsfinalserien. HIFK ledde tio minuter före halvtidsvila men med två mål av Ville Utti så vände JPS till seger. HIFK slutade fyra i ligan medan JPS slutade sexa.

Kampparit, trea i serien, slog OLS, åtta, med 5-0 efter 1-0 i halvtid.

Suveräna seriesegrarna Botnia som gick i genom serien obesegrade slog Narukerä, sjua, med hela 15-0! Första målet i matchen kom dock inte förrän efter tjugo minuters spel. Tuomas Määtä gjorde fyra mål för kvällen. Tuomas vann för övrigt poängligan i år.

Sami Laakonen blev tremålsskytt när Akilles, tvåa, slog Veiterä med 5-2. Emil Fedorov gjorde det viktiga 2-1-målet före halvtidsvila och Rasmus Lindvqvist ökade på till 3-1 i början av andra halvlek. Sami Laakonen ökade på till 4-1 innan Sasu Söderholm reducerade till 4-2. Veiterä kom dock aldrig närmare utan Sami Laakonen gjorde det slutliga 5-2-målet.

Matchfakta
HIFK – JPS 2-3 (2-2)
Mål, HIFK: Patrik Huber, Harri Hiukka
JPS: Ville Utti 2, Riku Hämäläinen

Kampparit – OLS Uleåborg 5-0 (1-0)
Mål, Kammparit: Eetu Karhunen 2, Kimmo Huotelin, Juho Liukkonen, Valtteri Hauska

Botnia – Narukerä 15-0 (6-0)
Mål, Botnia: Tuomas Määtä 4, Iiro Karppinen 2, Niklas Johansson 2, Samuli Majamäki 2, Vilppu Houvila, Tero Määttälä, Mika Liikanen

Akilles – Veiterä 5-2 (2-1)
Mål, Akilles: Sami Laakonen 3, Emil Fedorov, Rasmus Lindqvist.
Veiterä: Sasu Söderholm, Janne Hauska