Finland: Akilles och JPS klara för semifinal!

Botnia, JPS och Akilles vann i dag sin andra raka match i kvartsfinalserien. Därmed är de klara för semifinal.

Botnia besegrade Narukerä som väntat efter storsegern i den första matchen tidigare i veckan.

Även Akilles följde upp hemmasegern tidigare i veckan med bortasger mot Veiterä med 5-3. Sami Laakonen matchvinnare med tre mål.

Helsingfors IFK blev överraskande utslagna med två raka matcher mot JPS. JPS vann bortamötet tidigare i veckan och vann i kväll med
4-2.

Den enda kvartsfinalserien som går vidare till en tredje avgörande match är den mellan Kampparit och OLS Uleåborg. Kampparit vann
onsdagens möte med klara 5-0. I kväll var det Uleåborgslaget OLS som vann. Matchen slutade 5-2 efter 1-1 i halvtid. oLS tog ledningen
i andra halvleks 58e minut genom Jukka Loukkola. Resultatet stod sig tills knappt tio minuter återstod. Under matchens sista tio minuter
gick OLS upp till 5-1 innan Kampparit reducerade till 5-2.

Matchfakta

OLs – Kampparit 5-2 (1-1)
Mål, OLS: Atte Lämsä, Matti Immonen, Antti Pesonen, Jukko Loukkola, Ilari Nikula,

Narukerä – Botnia 0-7 (0-4)
Mål, Botnia: Jimi Heinonen 2, Tero Määttälä 2, Josua Eronen, Samuli Majamäki, Tuomas Määtä