Sverige: Peter Hodor – Ny generalsekreterare

Peter Hodor, Generalskreterar Svenska Bandyförbundet från och mars 2017.

Peter Hodor har av Bandyförbundets styrelse valts som ny generalsekreterare.
Peter Hoder, Stockholm, kommer från Svenska Simförbundet där han sedan 2013 är verksamhetsutvecklare och ansvarig för Svensk Vattenpolo. Dessförinnan jobbade han som juridisk rådgivare och utbildare under fem år och som banksäljare under perioden 2005–2008. Peter har läst juridik och ekonomi och är jur kand.

– Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an min nya roll och det känns verkligen som en förmån att få arbeta med en idrott som berör så många som bandy. Svensk Bandy har en lång och stolt tradition som ska bevaras, men samtidigt är det också viktigt att utveckla verksamheten. Att utveckla Svensk Bandy och få den att växa kommer att vara viktigt framöver och jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper och erfarenheter från andra idrotter för att lyckas med det. Jag ser fram emot att sätta mig in i verksamheten ordentligt och tillsammans med förbundet, föreningarna och övriga engagerade personer utveckla Svensk Bandy, säger Peter Hodor i ett pressmeddelande.

Peter har sin aktiva idrottsbakgrund inom volleyboll och har gjort tolv säsonger som elitspelare i Sollentuna. De främsta spelarmeriterna är tre A-landskamper och tre SM-silver. Han har även varit verksam som tränare och sportchef.

Peter tillträder sin tjänst på Bandyförbundet i månadsskiftet februari-mars.

Läs också