Finland: Dubbla segrar för Kampparit, Veiterä och Akilles

Sami Laakkonen blev stor matchvinnare i söndagens finska ligamatch mellan Akilles och seriejumbon Helsingfors IFK. Laakkonen gjorde fyra mål när Akilles tog sin sjätte raka seger.
På lördagen bortabesegrades WP 35 med 8-2 efter att Rasmus Lindqvist gav Akilles ledningen redan i den andra matchminuten. Sami Laakonen gjorde ett mål mot WP 35 har så här långt hunnit göra nio mål på sex matcher. Akilles är det enda laget som inte har tappat poäng i ligan så här långt. Serieledare är Kampparit som ligger två poäng före men med två matcher fler spelade.
Juho Luikkonen toppar skytteligan och har gjort 13 mål för sitt Kampparit denna säsongen. I helgen blev det fyra mål för Juho och Kampparit som vann helgens båda matcher. 7-2 på söndagen mot Narukerä och 9-1 i lördags mot OLS Uleåborg. För Narukerä blev det två raka förluster i helgen. I laget finns Tomi Mustonen som ligger tvåa i skytteligan med 12 mål. Tomi gjorde fyra av lagets sex mål i helgen.

Janne Hauska gjorde tre mål för Veiterä i söndagens match mot OLS. Matchen slutade 10-1. Janne gjorde två i lördagsmatchen när Narukerä besegrades med 5-4.

Helgens resultat

HIFK – Akilles 1-5 (1-3)
Veiterä – OLS 10-1 (6-0)
Kampparit – Narukerä 7-2 (3-1)
WP 35 Akilles 2-8 (0-6)
Veiterä Narukerä 5-4 (2-2)
Kampparit – OLS Uleåborg 9-1 (4-0)

Tabell, skytteliga m m >>>>

Läs också